ОглядиПублікації

Панда повертається: Кунг-фу в кожну хату!

Готуйтеся до неймовірної крутості, бо Воїн дракона знову рятує світ! Наприкінці січня цього року Україна нарешті побачила продовження улюбленої франшизи «Панда Кунг-фу 3». Чи вдалося аніматорам втримати планку? Хоча б для того, щоб це дізнатися, варто було відвідати кінотеатр.

Життя По у Нефритовому палаці протікає безжурно, аж поки майстер Шіфу не передає йому право вчителювання. Що виходить у нього… скажімо, не надто добре. Тим часом вибирається зі світу духів лихий буйвіл Кай, давній ворог майстра Уґвея. Він захоплює чі кожного майстра Китаю, і тільки панди із таємного селища можуть навчити Воїна дракона йому протистояти. А тут, як за велінням космосу, знаходиться і кревний батько По, який супроводжує його до землі предків.

На відміну від попередніх частин, у цій майже немає батальних сцен, однак фінальний поєдинок виявився найяскравішим та найепічнішим за всю франшизу. Також відчутно прибрали драму, але від цього фільм не збіднів. По продовжує пізнавати своє «я», переживає конфлікт з обома татами, знайомиться зі світом панд і все так само потрапляє в кумедні ситуації, які є родзинкою мультфільму.

Третина стрічки була розроблена в Китаї, і це значно відбилося в мальовничих пейзажах та жителях таємного селища. Посерйознішала і філософія історії: адже призначення справжнього майстра кунг-фу не в тому, щоб пики бити, а в тому, щоб знайти гармонію у собі та ділитися нею зі світом. Хоча майстер Шіфу і стверджує, що для цього потрібно 30 років і печера, По б’є всі часові рамки та ширить здобуте знання з усіма.

Однак не обійшлося і без сюжетних ляпів: в таємне селище можна потрапити тільки з провідником, адже воно надійно сховане, проте Тигриця навдивовижу швидко знаходить його самотужки, коли біжить попереджати По про ворога.

В цілому, мультфільм не розчарував і подарував півтори години найприємніших вражень. Якісний український переклад і дубляж цьому тільки сприяв. Хоча фінал ніби натякає, що це вже кінець історії, однак студія обіцяє, що з По ми побачимося ще не раз. Тож… далі буде?

 

Цікавий факт:

Від початку прем’єра третьої частини була запланована на 23 грудня 2015 року, однак студія вирішила відкласти показ, бо хотіла уникнути прямої конкуренції зі стрічкою «Зоряні війни: Пробудження сили».

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *