ОглядиПублікаціїРепортажі

Ліга Справедливості: квест для гіків та огляд фільму

Чи знали ви, що «Планета Кіно» разом із Kyiv Comic Con організовують найшаленіші та найкреативніші прем’єри фантастичних фільмів Warner Bros.? І це зараз не реклама. Вони справді круті. У столичному кінотеатрі «Планета Кіно» 15 листопада 2017 року відбувся допрем’єрний показ давно очікуваної «Ліги Справедливості». На нашу думку, це було нереально грандіозно. Квитки на найкращі місця розкупили щойно вони з’явилися. Кожен куточок другого поверху ТРЦ «Блокбастер» став майданчиком для тематичних розваг і конкурсів.Світлина від Журнал «Світ Фентезі».

Цьому світу потрібна ліга справедливості

Починаючи з шостої вечора, кожен бажаючий міг взяти участь у супергеройському квесті: для цього достатньо було зібрати гурт із 4-5 людей. Кожна команда обрала командира, вигадала супергеройські прізвиська і мала пройти шість випробовувань, де можна було заробити певну кількість балів. Переможцям – фігурки героїв Ліги Справедливості від Funko POP! в якості винагороди. 

Завдання перевіряли силу духу, кмітливість, концентрацію чи фізичну підготовку. Так, ви могли відчути себе чарівною Діаною і за допомогою ласо спіймати манекен (за обмежену кількість спроб) — це принесло б вашій команді чотири бали. В цьому випробуванні учасникам часто доводилось ніяковіти, коли замість манекена в їхнє ласо потрапляли відвідувачі, що просто гуляли повз (уявіть, як ніяковіли відвідувачі). Максимальні шість балів за влучність можна було здобути в тирі: за обмежений час влучити в усі мішені свого кольору й уникнути мішеней кольору суперника. Неабияка битва на дронах ще за шість балів давала можливість відчути себе Бетменом: можливо, гроші й техніка – це ще не найгірша суперсила. У цьому конкурсі учасники мали скооперуватись з кимось зі своєї команди (адже поєдинок проходив у форматі два-на-два). Обов’язкова складова кожного квесту — вікторина: відмінне знання всесвіту DC давало можливість розумникам і розумницям  отримати аж десять балів — по одному за кожну правильну відповідь. Далеко не всі команди виконали це завдання, адже іноді просто не хотіли довго чекати своєї черги на випробування. Однак терпіння — також дуже важлива риса для майбутніх супергероїв!
Ще один незвичний інтерактив – ментальна битва. Одна справа — сила розуму, а зовсім інша — потужність. У героїв-телепатів була можливість всього лише силою думки змусити невеличкий снаряд перелетіти на бік суперника. Той представник команди, який перемагав у трьох раундах такого неординарного завдання, приносив своїй команді до чотирьох балів. Так, кулька справді літала і рухалась від сили думки, ми перевіряли. А в останньому кібер-випробуванні потрібно було хакнути сервер кіборга, ввівши код і не попавшись у пастки – це могло принести командам до п’яти балів.Світлина від Журнал «Світ Фентезі».

Загалом, атмосфера вдалася більш ніж фантастичною. Організатори перевершили самих себе. Поруч з фото-зонами постійно сновигали косплеєри в образах Супермена, Бетмена, Диво-Жінки, Кіборга, Аквамена та Флеша. Чимало відвідувачів також прийшли у костюмах улюблених героїв всесвіту DC: нас найбільше вразили чарівна дівчинка-підліток у костюмі Диво-Жінки і дорослий чоловік із щетиною в такому ж костюмі — Диво-Жінка стала наступницею Харлі Квін цього року. Окрім того, на заході знані художники-коміксисти малювали героїв DC, можна було поспостерігати за їхньою копіткою роботою. Відвідувачам звідкись дістали навіть фото-бокс, де одразу можна було зробити і роздрукувати свою світлину на фоні постера з героями фільму, а за опубліковане в соцмережі селфі з фото-зони дарували 3 великих офіційних постери нових фільмів WB. Словом,  відчуття реального перебування у світі супергероїв викликало мурашки захвату. В такому піднесеному шаленому настрої о 21 годині усі коміксомани розійшлися по кінозалах на фільм.Світлина від Журнал «Світ Фентезі».

Я не фанат DC. Я зрозумію фільм?

Звісно, нікому перед переглядом не видають обов’язкові для прочитання комікси й не змушують проходити тест на знання історії супергероїв. То чи можна дивитися «Лігу Справедливості» окремо від інших фільмів «Розширеного всесвіту DC»? Так, бо навіть якщо ви не маєте зеленого поняття, що то за всесвіт DC такий, все одно буде ясно, що відбувається на екрані. Невеличкі, але яскраві представлення кожного персонажа, кілька фраз, вихоплених то тут, то там — і в уяві складається цілісна картинка. А потім вам гарантовано захочеться побачити вже існуючі «біографії» Супермена, Бетмена та Диво-Жінки, якщо ви не були знайомі з ними до того.

Результат пошуку зображень за запитом "Ліга справедливості кадри з фільму"

Відданим фанатам, безперечно, будуть зрозумілими відсилки та зв’язок з попередніми частинами франшизи. Крім того, тепер зацікавлюють троє нових героїв — Флеш, Аквамен та Кіборг. Даних персонажів вже показували раніше, але тільки мигцем в якості камео. Характери героїв розкрито в достатній для цього фільму мірі, але деталі їхніх історій лишаються невідомими. Двох годин метражу на оповідь про стількох персонажів відверто мало, тому покладаємо надії на режисерську версію. І чекаємо на «сольні» проекти — фільм про Аквамена вже анонсували, та й стрічку про Флеша точно мають зняти (ми дуже на це сподіваємося)!
Результат пошуку зображень за запитом "Ліга справедливості кадри з фільму"

Команда одинаків

Супермен жертовно загинув, залишивши Землю беззахисною. Тож Бетмен вирішує зібрати команду для оборони рідного світу від нових загроз. Брюс Вейн (оскароносний Бен Афлек) у костюмі кажана із суперсилою багатія. Діана Принс (уже знайома фанам Галь Гадот) — надсильна Диво-Жінка, принцеса амазонок, войовнича любителька незвичайних аксеуарів і просто красуня. Віктор Стоун (новенький актор Рей Фішер) — Кіборг, напівлюдина-напівробот, що переживає глибокі душевні страждання через свою нову металеву оболонку.Результат пошуку зображень за запитом "Ліга справедливості кадри з фільму" Артур Каррі (Джейсон Момоа, він же — кхал Дроґо з «Гри престолів») — Аквамен, син королеви атлантійців, дихає під водою, розмовляє з рибами, п’є під час шторму та користується величезною виделкою; на початку відверто демонструє, що він одинак і робить просто величезну послугу, долучаючись до Ліги. Баррі Аллен (Езра Міллер, знаний як Креденцій з «Фантастичних звірів») — блискавично швидкий Флеш, наймолодший, а тому найбільш невимушений учасник Ліги; багато жартує, виявляє небувале завзяття і наївний захват, водночас щиро зізнається, коли йому страшно; ненавидить черги, не розуміє сенсу бранчів, не любить повільних людей, а ще — дівчатка, заздріть! — дуже багато їсть і не гладшає.

Результат пошуку зображень за запитом "Ліга справедливості кадри з фільму"

Ця п’ятірка має протистояти демонічно-божественному Степовому Вовку, який бере участь в акції «Збери три скриньки Power Bank та виграй ваучер на знищення світу». Власне кажучи, це черговий одноразовий лиходій, про якого навряд чи ми ще колись почуємо в інших фільмах.

Результат пошуку зображень за запитом "Ліга справедливості кадри з фільму"

Але когось відчутно не вистачає, правда? Адже яка ж то Ліга Справедливості без Супермена? На постерах до стрічки так і хочеться дофотошопити Людину зі сталі. Генрі Кавілл значиться у списку акторів, і Супермен справді з’являється на екрані. Ага, в першу хвилину, на старому записі інтерв’ю школярам. Авжеж, чимало фанатів очікували дечого, комусь це видавалося просто очевидним, та чи справдилися ці здогадки — ми не скажемо.

Фільм знято в епічному супергеройському стилі. Хоча він не такий яскравий, як «Загін Самогубців», але виграє за рахунок динамічності та цікавих персонажів. Ми розуміємо мотивацію як героїв, так і антигероїв (хоча вона й дуже прозаїчна), симпатизуємо першим і ненавидимо других. Хоча все чорно-біле, без напівтіней — круті герої дуже героїчні, а як ніколи могутнє зло дуже злісне — тут це не дратує. Може, справа у діалогах: суб’єктивно, в цьому фільмі найкращі жарти, з жорстким троллінгом героями одне одного, неперевершеною самоіронією та посиланням до Стівена Кінга. А певні мінуси заглушив крутий саундтрек — хочеться завантажити пісні собі на плеєр і поставити на вічний повтор. «Порожні» моменти, без яких можна було б обійтися, наповнювалися завдяки красивій картинці. Дірки в сюжеті, які, на жаль, також мали місце, перекривалися якісними спецефектами. Хоча кажуть, що хвалити спецефекти в 2017 році — моветон, адже вони апріорі мають бути хорошими.Результат пошуку зображень за запитом "Ліга справедливості кадри з фільму"

Однозначно, «Ліга Справедливості» — фільм, який необхідно подивитися, і краще на великому екрані у 3D. Головне: під час перегляду не забудьте, що DC — це сцена після титрів. Дві. Дві сцени після титрів. Після коротких і після довгих титрів. Будь ласка, дочекайтеся.

Світлана КОЛІНЬКО,
Артем ОСТРОЖИНСЬКИЙ

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *