Поради авторамПублікації

Що потрібно для NaNoWriMo: Набір для виживання

Завтра, 1 листопада, стартує марафон з написання роману NaNoWriMo. Маєте ви план чи тільки ідею, важливо також правильно організувати робочий процес. Пропонуємо вам загальні поради для комфортної роботи протягом листопада.

  1. Виділіть собі робоче місце. Окреме робоче місце спонукатиме вас до праці без відволікань на інші справи. Деякі люди люблять писати в кафе, деякі — в бібліотеці, деякі зачинаються вдома у шафі-купе, щоб взагалі відійти від світу. Головне — щоб вам було зручно.
    nanowrimo-nov03-2012
  2. Складіть план. Кольоровий план з розписаними днями, щоденними цілями, можливо, конкретним часом для роботи над романом.
  3. Вигадайте систему винагород. Наприклад, виконавши щоденну ціль, винагородьте себе смачним тістечком або переглядом фільму.
  4. Виокремте робочий інструментарій. Це може бути зошит для нотаток із кольоровими ручками та спеціальна програма для написання текстів (не обов’язково Word). Нанорайтери рекомендують використовувати Scrivener, який має структурований підхід до організації розділів, сцен, досліджень, опису персонажів та локацій, а також автоматичну компіляцію у бажаний текстовий формат.
    scrivener
  5. Музика. Якщо ви полюбляєте писати під музику, то підберіть плейлист, який відповідатиме атмосфері майбутнього роману.
  6. Книги. Не забувайте читати інших авторів. Вони можуть вам підказати ідеї та нові способи, коли ви застрягнете, а також просто розважити.
  7. Чашка для кави або чаю. Виділіть собі улюблене горнятко для сьорбання зігріваючого напою.
  8. Таймер. Слідкуйте за часом, який ви працюєте. Це допоможе вам і не байдикувати, і не перенапружуватися.

А головне — не забувайте отримувати задоволення та не припиняйте писати!

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *