Репортажі

Вікінги наступають!

Сьогодні, 23 липня, в Чернігові розпочався фестиваль середньовічної культури та історичного фехтування «Сіверські вікінги». Учасники з’їхалися з усіх куточків України: Києва, Харкова, Одеси, Вінниці та інших міст, представляючи свої клуби.

Цілий день тривали бої, глядачі із захопленням спостерігали за перебігом поєдинків. Лицарі мали на собі повні обладунки, а це більше, ніж 20 кг заліза!  Непросто триматися, коли зверху припікає сонечко. Здебільшого, переважали європейські лати кінця 14 – початку 15 століття з сорочкою, на якій вишито герб клубу.

Серед учасників були не тільки чоловіки, дівчата також виходили на ристалище. А от суперникам одного лицаря-шульги не пощастило: спробуйте-но пристосуватися до дзеркального бою!

Бій із шульгою — непроста справа

Майстерність воїнів вражала, мечі ламалися, мов сірники. І це не перебільшення: одного разу кінцівка леза шугнула навіть у бік глядачів. На щастя, ніхто не постраждав. «Такі міцні хлопці на ристалищі, що об них ламається залізний меч», — прокоментував цю ситуацію ведучий.

Без сумніву, таке видовище надихає, і один хлопчик навіть просив маму купити два дерев’яні мечі, аби мати змогу і собі з кимось побитися. Хто знає, можливо, за кілька років на поле вийде новий лицар.

Лицарі теж люблять сучасні технології

Водночас проходили змагання зі стрільби з лука, які ускладнили погодні умови. Через сильний вітер було важко влучити, але лучники старанно цілилися — і наймайстерніші досягали своєї мети.

Влучити в ціль
В очікуванні на той момент, коли доведеться вкласти стрілу в лук

На тому розваги для гостей фестивалю не обмежувалися. На території діяв ярмарок з різноманітними тематичними виробами, харчова зона, тренувальні майданчики та майстер-класи, а ввечері на них очікувало фаєр-шоу та концерт від гуртів “Molochaj”, “O’Hamsters”, “Exegete”, “Сердце Дурака”.

Дивовижні прикраси зі шкіри
Невеликий відпочинок

На жаль, ближче до вечора розгулялася злива, тож довелося ховатися під укриття. Але це не налякало відважних лицарів, і вони до останнього змагалися у своїй вправності. А ми відправилися по домівках сушити ноги та ділитися з вами враженнями. Фестиваль продовжиться і в неділю, тож обов’язково приходьте, аби поринути в середньовічну атмосферу!

Ховаючись від дощу

Оксана ПРОНЬКО

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

One thought on “Вікінги наступають!

  • Avatar photo sashko san

    Перш за все хочу подякувати “Світу Фентезі” за рекламу цього дійства, бо без неї я б туди не потрапив .
    Дуже дякую всім учасникам лицарських боїв, вони просто неймовірні. Дуже важкі і вправні бої які вони проказували не аби як запам’яталися. Особливо сподобалися бої під дощем, бо зникла надокучлива музика і було чути звуки зливи які перемішувалися з ударами металу об метал – це просто неймовірне видовище яке залишає дуже гарні враження.
    Також хочу відмітити що наступного дня була змога повчитися старовинним танцям.
    Дякую за статтю.

    Відповідь

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *