Огляди

Фантастика 2015: найпопулярніші фільми

Фантастика міцно тримається в тренді. Екранізації книг та коміксів, нові оригінальні історії, мультфільми й кінострічки — від фентезі до твердої наукової фантастики, від гумору до драми. Цей рік лише підтвердив тенденцію до фантастичного. Журнал “Світ Фентезі” за рейтингом IMDb склав список із 15 найпопулярніших та найочікуваніших фантастичних фільмів 2015 року. Дивіться і насолоджуйтесь!

Голодні Ігри: Переспівниця. Частина 2

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2

Голоднi iгри: Переспiвниця. Частина 2 (2015) PosterУ ролях: Дженіфер Лоуренс, Джош Хатчерсон, Ліам Хемсворт

Кіноекранізація антиутопії Сюзанни Коллінз нарешті дійшла до завершення.

На чолі повстання проти Капітолію — переспівниця Катніс Евердін. Разом зі старими друзями, колишніми трибутами, вишколеними військовими із 13 округу дівчина зробить все можливе, аби дістатися до президента Сноу й покінчити із кривавою війною. Панем майже повністю під контролем повстанців, останній пункт — столиця Капітолій. Катніс доведеться пройти запеклий лабіринт небезпечних пасток, ризикувати друзями і своїм життям заради мети.

Але чи справжній ворог дійсно там?

Зоряні війни: Пробудження сили

Star Wars: The Force Awakens

Зорянi вiйни: Пробудження сили (2015) PosterУ ролях: Гаррісон Форд, Марк Гемілл, Керрі Фішер

Культова сага Джорджа Лукаса несподівано для всіх отримала продовження. Сюжет сьомого епізоду “Зоряних війн” розгортається через тридцять років після перемоги над Імперією в “Поверненні джедая”. У галактиці досі панує війна: новій Республіці протистоїть Новий Порядок, переродження залишків Імперії. Принцеса Лея, Хан Соло, Чубакка, R2-D2 і C-3PO досі беруть участь в боротьбі. Тепер їм допомагає нове покоління: пілот винищувача По Демерон, колишній штурмовик Нового Порядку Фінн та інші. Героям доведеться битися із новим злом, що постало з попелу старої Імперії.

Новий режисер Дж. Дж. Абрамс вже наголосив, що фільм бере до уваги лише попередні кіноекранізації та мультсеріал “Війни клонів”, розширений всесвіт Star Wars тепер “поза каноном”. Але сьомий епізод ще не вийшов на екрани і чи продовження історії дійсно вийде таким голосним, невідомо.

Думками навиворіт

Inside Out

Думками навиворiт (2015) PosterІсторія дівчинки Райлі не залишила нікого байдужим. Дівча разом із батьками переїхала із рідного містечка Мідвест до великого Сан-Франциско. Там залишилися шкільні друзі, улюблений хокей та затишний будинок із невеличким ставком на задньому подвір’ї. Здається, батьки не можуть второпати, чому Райлі не знаходить спільної мови із новими однокласниками й закидає спорт. Що насправді твориться в її голові достеменно знають лише Радість, Сум, Гнів, Страх і Відраза — вірні друзі й помічники, які опікуються Райлі ще з самого народження. Звучить неймовірно, але в них є ціла штаб-квартира, де вони приймають рішення в залежності від поведінки інших людей. Тепер емоціям теж доводиться звикати до нової обстановки, а також адаптуватися до переходу Райлі від дитинства до підліткового віку. Ще й у такий час Радість і Сум губляться у свідомості дівчини, а керування доводиться взяти на себе Гніву, Відразі й Страху.

Шалений Макс: Дорога гніву

Mad Max: Fury Road

Шалений Макс: Дорога гнiву (2015) PosterУ ролях: Том Харді, Шарліз Терон, Ніколас Голт, Зоі Кравіц

Для Макса Рокатанскі єдиний спосіб вгамувати біль від втрати дружини — це побути наодинці. Однак Шаленому Максу не виходить сховатися від людської уваги. Він потрапляє на лінію перехресного вогню між конвоєм імператриці Фюріози і запеклими покидьками, які їх переслідують. Бандитам потрібні жінки, здатні дати потомство, яке можна буде використовувати в своїх цілях. Колишній поліцейський мимоволі стає на бік втікачок, які збираються перетнути небезпечну пустелю. Починається божевільна гонка, в якій слабкому не вижити.

Сиквел до культової трилогії 80-х зняв той же режисер, Джордж Міллер. І хоча зйомки двічі зривалися, проект перетворювався на мультиплікаційний чи заглухав, врешті-решт, “Шаленому Максу” сказали бути. Стрічку високо оцінили й ті, хто застав оригінальну трилогію, і зовсім молоді глядачі.

https://youtu.be/LRUiKbZWxrE

Марсіанин

The Martian

 

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *