Афіша

Відкрита дискусія про сучасну фантастичну повість для дітей та підлітків | Київ

Видавництво “Vivat” та Книгарня “Є” запрошують на відкриту дискусію “Сучасна фантастична повість для дітей та підлітків: розваги чи проблеми?”, яка відбудеться 17 січня о 18:30 у приміщенні Книгарні “Є” (вул. Лисенка, 3, м. Київ).

Фентезі — це не казки, в них немає відвертого повчання, що не може не подобатися підліткам; і це не фантастика, тому що особлива роль відводиться містиці, яка веде юного читача в світ загадок; до того ж сюжет творів даного напрямку завжди розвивається динамічно: головні герої зустрічають на своєму шляху чимало перешкод, але обов’язково досягають поставлених цілей. Більшість романів підіймає дорослі проблеми ще зовсім юних людей. І такі книги можуть багато чому навчити не тільки юне покоління, але навіть всезнаючих дорослих.

У перший фантастичний день цього року — 17.01.17 — відкрито дискутуватимуть Володимир Арєнєв, Анастасія Левкова, Олександр Продан та Таня Стус. А кожен відвідувач зможе приєднатися.


У рамках дискусії відбудеться презентація книжки Володимира Арєнєва “Місто тисячі дверей”, пригодницького фентезі для підлітків. Гвінпіни, мракковари, порядники та інші унікальні авторські знахідки чекають на сторінках повісті. Вхід до чарівного світу зовсім поруч — через Заповітні Двері…

Ілюстрації до книжки створив Олександр Продан — талановитий художник, з яким Володимир Арєнєв співпрацює впродовж чотирьох книжок, бо він вміє дуже якісно передавати тексти в художніх образах. Як каже автор, ілюстрування книжок, дуже важлива складова успіху книжки.

Творчій тандем створив заповітні Двері, намальовані чарівним Пензлем, через які хлопчик на ім’я Юхимко потрапив до фантастичного міста Охи. Але грізному Поряднику не до вподоби яскраві фарби чудового світу, лиходій прагнув перефарбувати його в тьмяний сірий колір… Чи вдасться Юхимові врятувати жителів Охи?
Під час презентації відбудеться автографсесія та дискусія з автором. А усі бажаючи зможуть придбати книгу.


Володимир Арєнєв — український письменник у стилях фентезі, наукової фантастики, дитячих казок; перекладач, редактор-упорядник. Видав 25 книжок, а також близько 200 публікацій у збірниках і періодиці. Лауреат міжнародної українсько-німецької премії імені Олеся Гончара (2001); призер Всеукраїнського конкурсу на кращий літературний твір для дітей та юнацтва «Книгуру» (сезон 2012-2013 рр.); володар премії «Нові горизонти» (2014). На «Євроконі» 2004 року в Болгарії визнаний кращим молодим автором України, а 2014 року в Ірландії — найкращим автором фантастичних книжок для дітей і підлітків.

Олександр Продан — український художник-ілюстратор. У 2014 році на «Євроконі» в Дубліні (Ірландія) визнаний кращим художником-ілюстратором фантастичної літератури. Серед ілюстрованих ним книжок — твори І. Франка, М. Твена, А. Ліндгрен, В. Аренєва, А. Сапковського та ін. Роботи художника знаходяться в приватних колекціях України, Росії, США, Канади, Ізраїлю, Франції, Швейцарії, Південної Кореї .

Анастасія Левкова — арт-директорка мережі книгарень “Є”, літературна оглядачка, критикеса, дописувачка порталу Літакцент, кураторка проекту “Приватна урбаністика” у Тиждень

Таня Стус — авторка та дослідниця дитячих книжок. Засновниця порталу простору дитячої української книжки БараБука. Авторка дівчачого бестселера «Панночка» (2007, 2008, 2010, 2012), оповідань «Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала» (2007), «Як не заблукати в Павутині» (2013), «Біла, Синя та інші» (2014), «Їжак Вільгельм» (2016) та інших книжок. Власну мету в літературі для дітей вбачає в тому, щоб «сказати дітям те, про що не встигаємо з ними поговорити». Членкиня журі конкурсів дитячої літератури.

 

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *