Новини

Артеміс Фаул. Місія в Україну-2

афЧудова новина для послідовників Артеміса Фаула Другого! Видавництво “Ранок” видасть усю серію про 12-річного кримінального генія, який знайшов докази існування фейрі — міфічних істот, що перебралися жити під землю — і тепер планує вимагати у них викуп за одного з їхнього народу золотом, аби відновити статки свого дому. Перша частина буде представлена вже на Книжковому Арсеналі-2016.

Читати огляд серії “Артеміс Фаул”

Раніше видавництво “Школа” вже видавало перші дві частини, утім далі справа не пішла. “Ранок” пропонує новий переклад і набагато краще оформлення, ніж це було в першому українському виданні “Артеміса Фаула”.

Що ж до імені автора, Eoin Colfer, яке має кілька кирилічних варіантів, то видавці зупинилися на “Йон Колфер”, що розповсюджено на нашій території та затверджено правовласниками “PUFFIN BOOKS LTD”. Цікаво, що перше українське видання “Артеміса Фаула” від “Школи” та “Список бажань” від “Тези” подавали його ім’я як Йоун, а російські видання відтворюють його як Йон. Другий цікавий факт, що на офіційному сайті автора, як і на багатьох фанатських сторінках, можна зустріти таке речення: “It is pronounced Owen”. Та-а-ак, українські пригоди гобіта-хоббіта тривають.

За жанром “Артеміс Фаул” — це технофентезі. Тут не виголошують таємничі закляття і не розгулюють бородаті чарівники. Лише холодна розсудливість і технології, недоступні звичайним людям. А ще впізнаваний гумор автора у діалогах та описах. Тому якщо ви досі не знайомі з цим хитрим і кмітливим підлітком, то саме час відкрити для себе боротьбу розуму проти чарів.

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *