Новини

Крістофер Паоліні дописав нову книгу

Американський письменник Крістофер Паоліні, автор тетралогії “Спадок” (“Ерагон”), повідомив про завершення нової книги. Радісну звістку він сповістив читачам на своїй сторінці у Facebook.

“Перша частина мого науково-фантастичного роману завершена! Ще залишаються редагування/переписування/оформлення, і решта робіт перед публікацією, але перший раунд завершено!”

Паоліні поки не розголошує навіть назви нового роману. На своєму офіційному сайті письменник час від часу ділиться деякими подробицями. Так нам відомо, що це буде нова пригодницька серія, присвячена космічним подорожам.

“Я маю погратися з письмом і спробувати різні речі, не тому, що незадоволений своїм стилем, а скоріше через те, що останні тринадцять років писав у дуже специфічному руслі, яке в деякій мірі мене обмежувало”.

Після турне 2012 року із четвертою книгою про Ерагона, “Спадок, або склеп душ”, письменник серйозно задумався про новий проект. Він написав три фантастичні оповідання, а коли захотів прописати сюжет великого роману, це виявилося заскладним. Крістофер майже рік подорожував країною, спілкувався з науковцями та викладачами університетів, аби дізнатися про ті чи інші  технічні ньюанси, знайти повноцінний сюжет для нового проекту. У 2014 році Паоліні повністю поринув у роботу.

Завершений рукопис Кріс оточив ножами. Чи пов’язане це якось із сюжетом книги?

Перехід від середньовічного фентезі у вигаданій Алагейзії до світу майбутнього виявився нелегким. Новини про роботу над фантастичною серією Кріс публікує на сайті, зокрема й оприлюднив відео з деякою інформацією про нову книгу.

“Як і будь-який новий проект, це неймовірно страшно. І неймовірно захоплююче. Коли я наближуся до завершення та публікації книги, то зможу сказати більше ніж “О, я працюю над нею”, інакше це може бути контрпродуктивним, адже чимало речей ще може змінитися, коли я ще дописую історію”.

Крістофер Паоліні про науково-фантастичний проект:

Чи буде це продовженням “Ерагона”? Однозначно ні. Чи буде продовження “Ерагона”? Однозначно так. Письменник неодноразово зазначав в інтерв’ю, що не може просто так розлучитися зі світом, над яким працював тринадцять років. Можливо, науково-фантастичний пригодницький роман стане цікавим експерементом, трампліном у новий жанр або перервою між 4 і 5 книгою циклу “Спадок”.

Читайте також: Ким Крістофер Паоліні мріяв стати у дитинстві

Першу книгу “Ерагон” Крістофер Паоліні написав у 15 років. Батьки хлопця були дуже здивовані рівнем книги й допомогли її видати, разом із сином презентували роман у школах Монтани. За рік Крістофер переписав і відредагував книгу, тоді вона потрапила до видавця Альфреда Кнопфа, який і опублікував її в 2003. Поява роману викликала хвилю “ерагономанії”: лише за перший тиждень книга розійшлася у більш ніж 250 тисяч екземплярів, роман 87 тижнів була в топі бестселерів “The New York Times”. Загалом 4 частини “Спадку” вийшли накладом у більш ніж 2 млн екземплярів, перекладені 37 мовами світу. Українською історію вершника Ерагона опублікувало видавництво “Ранок”. Прочитати книги можна в перекладі Леоніда й Олександра Ушкалових.

Анотація видавництва до першої книги:

Одного разу звичайний сільський хлопчак Ерагон знайшов високо в горах дивовижний камінь, який виявився не чим іншим, як драконовим яйцем. Ця таємнича знахідка змінила все подальше життя хлопця. Йому судилося виростити дракона, взяти участь у великій війні, відвідати фантастичні землі, стати на бій із чаклунами й чудовиськами… У хитросплетіннях долі, магії та кохання Ерагон відродить колишню велич вершників Дракона й кине виклик самій Імперії. Він стане першим вершником, непідвладним ані королям, ані вождям. На суші й на воді, у небі й під землею поруч з Ерагоном завжди буде його вірний дракон…

One thought on “Крістофер Паоліні дописав нову книгу

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *