АфішаНовиниПублікації

Результати конкурсу “Коза-Дереза на орбіті”

Цей тиждень минув для нас до неможливого фантастично, адже щодня ми читали ваші оповідання і поринали в незвичайні світи. Було і весело, і страшно, і хвилююче, інколи навіть сумно, бо твір не задовольняв одну із головних вимог, але ми таки виокремили найкращі.

Обрати переможців було справді складно, тому за допомогою ми звернулися до письменниць Дари Корній і Наталі Савчук. Щиро дякуємо вам за професійну думку!
Отже, трійця переможців:

1. “Сон, якого не було” Фира Ольга (за казкою “Спляча красуня”)
2. “Трохи казки” Віталій Геник (за казкою “Курочка ряба”)
3. “Брак №138” Маргарита Варзар (за збіркою оповідань “Я, робот” Айзека Азімова)

Перше місце присудили одностайно — його отримала Фира Ольга з оповіданням «Сон, якого не було», ретелінгом «Сплячої красуні». Дякуємо, Олю, ви добре постаралися і написали по-справжньому оригінальну історію. Це науково-фантастичне оповідання отримало найвищі оцінки в усіх членів журі як за рівнем написання, так і за оригінальністю.

З другим та третім місцем у нас виникли складнощі, бо думки розділилися на два протилежні табори. Утім, ми дійшли до спільного висновку, і ось ці переможці: Віталій Геник із оповіданням “Трохи казки” та Маргарита Варзар із оповіданням “Брак №138”. Перша робота, “Трохи казки”, виявилася гармонійним ретейлом “Курочки ряби” на фоні трипільської культури. Друга, “Брак №138” захопила історією про соціальність штучного інтелекту —ґрунтується твір на збірці оповідань Айзека Азімова “Я, робот”.

Вітаємо переможців! Всі три фіналісти отримують по 2 квитки на фестиваль поп-культури Kyiv Comic Con. Невдовзі з вами зв’яжеться наш головний редактор Вікторія Ваколюк та обговорить усі питання з квитками на Київ Комік Кон 2016.

Редакція журналу «Світ Фентезі» щиро дякує всім авторам за участь! В альманасі за підсумками конкурсу будуть і романтика, і горор, і гумор, і класичні пригоди, тож не хвилюйтеся, велика можливість, що саме ви будете опубліковані на сторінках нашої збірки. Ваші оповідання читали координатор конкурсу Оксана Пронько, журналіст Інна Ковалишена й головний редактор Вікторія Ваколюк. Дякуємо за фантастичні роботи!

Друкований альманах вийде влітку цього року. Усі публіканти отримають авторський примірник та грошову винагороду. Повний список оповідань, які увійдуть до альманаху буде оголошено на фестивалі Kyiv Comic Con 15 травня! Захід за підсумками конкурсу відбудеться в Лекційній Темної сторони о 17:30 — будемо раді бачити кожного!

cq0YlzpNvfI
На майстер-класі Олега Сіліна за конкурсом “Повна темрява” від журналу “Світ Фентезі” за підтримки “Стівен Кінг. Український клуб”. Kyiv Comic Con 2015

Прочитати альманах горор-оповідань із минулорічного конкурсу до Kyiv Comic Con можна тут:

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *