НовиниОглядиПублікації

Секрети Гоґвортсу: квест-кімната «Пастка»

Мода на квести з’явилася в Україні відносно нещодавно. Складні завдання, можливість відчути себе героєм фільму, командна гра — нині їхня кількість перевалила за півтисячі. Сьогодні поговоримо про одну з київських квест-кімнат за Гаррі Поттером. У «Пастці» можна приміряти мантію, вибрати чарівну паличку й поборотися з Волдемортом.

pastka05

Читайте також: тест на скільки ви поттероман

Про «Пастку»

Це невелика затишна квест-кімната з класичними правилами. Вам потрібно виконати завдання і знайти ключ від дверей — на це маєте 60 хвилин. Перша кімната з поттероманською тематикою з’явилася рік тому. Засновники вирішили розпочати з добре знайомої кожному теми і підійшли до цього завзято: всі магнітні замки й секретні ходи робили власноруч, а написання сценарію доручили знайомій. На цей час у «Пастці» діє ще один квест «Тьма», який потрібно пройти навпомацки в цілковитій темряві, а також готується до відкриття кімната «Ілюзіоніст».

Діє програма знижок для студентів, спеціалізовані квести для дітей, навіть суперакція «Жіночий четвер»: повністю дівочі команди отримують суттєву знижку. Інтелектуальна гра приваблює дійсно всіх: наймолодшому учаснику було 2 місяці, а найстаршому – 67 років.

За рік діяльності «Пастки» участь у квестах взяла майже тисяча команд, з них 74% дійшли до фінішу. Після виходу з кімнати можна сфотографуватися в мантії на мітлі, а також придбати поттеріанську атрибутику. Невдовзі власники хочуть розширити асортимент, й можливо в продажу з’являться книжки «Гаррі Поттер».

pastka03

Читайте також: 15 таємниць для підлітків

Квест «Секрети Гоґвортсу»

За легендою, Волдеморт і смертежери майже перемогли в битві за Гоґвортс. Учасникам необхідно проникнути в замок та знайти потужний артефакт, що змінить хід подій. Нам видали мантії (є різні розміри), дали вибрати чарівні палички й запустили в кімнату. Квест розрахований на 2-5 людей, під час проходження доведеться розв’язати 15 загадок. Мушу сказати, для 60 хвилин це дійсно складне завдання – наша команда з чотирьох людей впоралася за 57 хвилин. Хоча ті кілька моментів, за які нам довелося просити підказки, ми просто не помітили. Варто передивитися ту ж шафу\крісло\тумбу ще раз, не нервуючи й не поспішаючи, як відразу знаходиш давно шукану річ. Рекорд даної кімнати – 42 хвилини без підказок (мабуть, проходили якісь гуру квестової справи).

Варто пам’ятати, що жоден із замків не відривається грубою силою, є завжди більш продуманий шлях. Одна з наших товаришок виявилася дуже завзятою і колись у львівському квест-румі розібрала на запчастини комод, та в «Секретах Гоґвортсу» вдаватися до таких заходів не довелося. Власне, самі загадки виявилися дуже крутими. Тут немає банальних завдань штибу «Підказка №1. Шукай підказку №2 на вікні», а є багаторівневий набір логічних загадок. Це неймовірне відчуття, коли ти розшифруєш послання і якось пересунеш річ, а в іншому кінці кімнати відкривається скринька.

Квест має дві окремі сюжетні лінії: для дорослих від 14 років і спрощений варіант для дітей (оптимально від 10 років, якщо молодше — бажано в супроводі дорослого). За вами спостерігають відеокамери, й за бажання потім можна глянути, як ви з друзями в паніці обнишпорювали меблі й гасали кімнатою. Для співробітників квест-кімнати досі найвеселішими залишаються відвідини дітей, котрі голосно кричать і верещать, щойно відкривши будь-який замок, а в особливо радісні моменти намагаються дістати хвостом мітли до відеокамери. Якщо для дорослих рівень квесту складний, дитячий варіант суттєво спрощений, тож восьми-десятирічні хлопці й дівчата цілком із ним справляться. Нерідко «Пастка» стає локацією дитячих Днів народжень.

Чи обов’язково читати всього «Гаррі Поттера», аби пройти квест? Ні. Знання текстів і якихось поттерморських перлів нам взагалі не знадобилося. Інформацію про поттеріану використали лише в оформленні кімнати. Ну, а цілком елементарних знань про магічний світ вистачить в кожного (наприклад, на мітлах літають, чарівними паличками чарують, в казанку варять зілля і т.д.). Антураж кімнати нам вкрай сподобався — деякі елементи можна побачити на фото на офіційному сайті «Пастки». Після завершення гри дуже жалкуєш, що не можна сфотографуватися саме в тій чарівній замковій локації. Ех, від якогось схожого фотокуточка на виході ніхто не відмовився б.

pastka06

Розташування

Квест-кімната «Пастка» знаходиться на лівому березі за адресою вул. Анни Ахматової 3. Це Дарницький район, що неабияк може здивувати шанувальників квестів і власне мешканців даного району. Зазвичай у лівобережних кварталах немає місця якимось культурним закладам, окрім кінотеатрів, навіть відкриття невеликого ТРЦ набуває широкого розголосу. Наявність цілого квест-руму у спальному районі не може не радувати.
Як для мешканки Лівого Берега, знайти «Пастку» було дуже легко. Ми люди невибагливі, треба їхати на трамваї — їдемо на трамваї. Однак якщо ви звикли пересуватися лише на метро чи ніколи не занурювалися в трикутник Харківська-Позняки-Осокорки, вам варто поцікавитися маршрутом. Мої товариші по команді мешкають на синій гілці метрополітену, тож задля економії часу я зустріла їх біля станції метро Позняки, звідки ми за 15 хвилин доїхали до квест-кімнати. На сайті «Пастки» детально описано, як до них дістатися. Оптимально їхати від станцій метро Дарниця (маршрутне таксі 445) або Позняків (маршрутки 445, 526 чи трамвай №8), зупинка «Універсам Позняки». Від зупинки йти буквально три хвилини — обігнути будинок. Мешканцям Харківської пощастило найбільше — до квест-кімнати можна дійти пішки.

pastka12

Кому варто піти?

  • Поттероманам
  • Шанувальникам квестів
  • Іменинникам
  • Маґлам (де ж ви ще легально побачите чари?)
  • Охочим хоча б раз у житті одягнути мантію
  • Мешканцям Позняків-Харківської

Загалом, відвідини квест-кімнати «Секрети Гоґвортсу» — це інтелектуальна гра для друзів-поттероманів. Це ідеальний варіант для дитячого дня народження, якщо ви хочете подарувати дитині незабутню подорож у світ чарівників. Якщо в когось намічається день народження або до вас приїжджають шанувальники творчості Ролінґ з іншого міста — варто зазирнути до «Пастки», обов’язково з друзями.

Вікторія Ваколюк

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *