Уривки

Роджер Желязни “Хроніки Амбера: Двори Хаосу” (уривок)

Незабаром, до Книжкового Арсеналу, з’явиться завершальна частина першого підциклу “Хронік Амбера” про Корвіна. А поки шанувальники Роджера Желязни рахують дні до виходу  книги “Двори Хаосу”, пропонуємо вам уривок із довгоочікуваної перекладної новинки від видавництва “Навчальна книга — Богдан”. З англійської переклали Анатолій Пітик та Катерина Грицайчук.


Я відвернувся. Склавши карти, заховав їх у футляр. Не люблю, коли все отак розвивається. Цей день погано почався – і справи тільки погіршуються, а ще ж тільки по обіді. Я похитав головою. Коли  розмовляв з Дворкіном, він описував мені результати будь-якої спроби полагодити Лабіринт, і, як на мене, звучали вони вельми жахливо. Припустімо, батько спробував, зазнав поразки і в процесі вбив себе. І де ми опинимося тоді? Там-таки, де й зараз, тільки без керманича, ще й напередодні битви – і знову з проблемою престолонаступництва. І коли ми поїдемо на війну, вся ця брудна справа не йтиме з наших думок, тож щойно ми дамо раду теперішньому ворогові, як негайно візьмемося за знищення одне одного. Мав бути інший спосіб усе владнати. Краще вже живий тато на троні, ніж відродження інтриг за успадкування трону.

– На що ми чекаємо? – запитала Дара. – На підтвердження?

– Так, – відповів я.

Рендом заходився міряти кроками кімнату. Бенедикт, умостившись, перевірив пов’язку на руці. Джерард притулився до камінної полички. Я ж стояв та міркував. Мені спала на думку одна ідея. Я негайно ж відкинув її, але вона повернулася. Вона геть не сподобалася мені, але я не міг нічого вдіяти з прозою життя. Необхідно було рухатися швидко, перш ніж я міг умовити себе змінити думку. Ні. Я триматимуся цієї. Дідько з нею!

Зв’язок трохи ожив. Я вичікував. За кілька секунд знову з’явилася Фіона. Вона стояла в знайомому місці, але мені знадобилося кілька секунд, щоб упізнати його – це була вітальня Дворкіна, по той бік важких дверей у глибині печери. Разом з нею були тато і Дворкін. Тато скинув подобу Ґанелона і знову став самим собою. У нього на шиї я побачив Камінь.

– Корвіне, – мовила Фіона. – Це правда. Тато надіслав наказ про атаку з Дарою, і він чекав на цей

виклик про підтвердження. Я…

– Фіоно, забери мене до себе.

– Що?

– Ти почула мене. Негайно!

Я простягнув правицю. Сестра потягнулася вперед і доторкнулася до неї.

– Корвіне! – закричав Рендом. – Що відбувається?

Бенедикт скочив на ноги, а Джерард уже рухався до мене.

– Скоро ви про все дізнаєтеся, – мовив я і ступив уперед.

Перш ніж відпустити руку Фіони, я стиснув її та всміхнувся.

– Дякую, Фі. Привіт, тату. Вітаю, Дворкіне. Як життя?


Слідкуйте за фантастичними новинками від видавництва “Навчальна книга — Богдан” на їхньому офіційному сайті https://bohdan-books.com. В асортименті представлені такі визначні письменники, як Рей Бредбері, Роджер Желязни, Дуґлас Адамс, Станіслав Лем і не тільки. Купувати на сайті видавництва завжди вигідніше!

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *