Афіша

24-й Форум видавців | Львів

Найбільший книжковий і літературний захід Центрально-Східної Європи незабаром відчинить двері для своїх відвідувачів. З 13 до 17 вересня у львівському Палаці Мистецтв та у понад 40 локаціях міста відбудеться 24-й «Форум видавців у Львові: точка творення».

За 5 днів  можна буде відвідати понад  1000 культурних та освітніх заходів.

«Фокусна тема 24-го форуму – Точка творення.  Форум видавців у Львові від самого початку був місцем, де творилося щось нове: книги і видавці, тексти і автори, цінності й сенси. Зараз світ дуже змінився, і ми разом спробуємо зрозуміти час, в якому живемо, щоб стати точкою творення для світу майбутнього», – зазначає президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль.

Форум видавців у Львові: точка творення – це:

  • 24-ий Національний книжковий ярмарок
  • 12-ий Міжнародний літературний фестиваль
  • 23-ій Конкурс і церемонія вручення премії «Найкраща книга Форуму»
  • 8-ий Всеукраїнський бібліотечний форум
  • 6-а Благодійна акція  «Третій вік: задоволення від читання»

Вже п’ять років проводяться тематичні дискусійні кластери і спецпроекти, а цього року  їх аж 15!

«Основною метою цьогорічного фестивалю є створення платформи для комунікації, яка в майбутньому спричинить зародження абсолютно нових бачень. Адже пошук нових ідей є абсолютно зрозумілим в сучасному світовому контексті, бо нові візії ставали дзеркалом (і навіть рушієм)  змін у суспільстві», – пояснює програмна директорка Форуму видавців  Софія Челяк.

Почесні гості фестивалю: Філіп Сендс (Велика Британія), Генрі Марш (Велика Британія) та інші.

Спеціальні гості фестивалю: Карл-Маркус Ґаус (Австрія), Пітер Х. Фогтдаль (Данія), Єелле Рюмер (Нідерланди), Ян Вагнер (Німеччина), Вітольд Шабловський (Польща), Щерек Зємовіт (Польща),  Дубравка Угрешич (Хорватія, Нідерланди), Каталін Доріан Флореску (Швейцарія) та ще понад 50 авторів з 25 країн світу.

Поки повна програма ще невідома, але, як завжди, чекаємо багацько новинок фантастики як перекладної, так і української, а також вже традиційний майстер-клас від фантастичного об’єднання “Зоряна Фортеця”.

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *