ВідеоНовиниОгляди

КіноКінг: “11.22.63”, “Протистояння”, “Воно” й “Темна вежа”

Телеканал Hulu опублікував перший офіційний трейлер до довгоочікуваного серіалу “11.22.63”,  що знімають за мотивами однойменного роману Стівена Кінга. Прем’єра багатосерійної стрічки відбудеться на День Презедента — 15 лютого 2016 року. А поки фанати Короля Жахів готуються до свіжого серіалу, редакція “Світ Фентезі” вирішила зробити огляд й інших романів Кінга, які теж чекають свого втілення на екрані.

https://youtu.be/NXUx__qQGew

Компанія Джей Джей Абрамса «Bad Robot Productions» викупила права на екранізацію “11.22.63” ще в 2013. Відомий режисер разом із «Warner Bros. Television» та самим Стівеном Кінгом стали продюсерами серіалу.

За сюжетом, вчитель англійської мови Джейк Еппінг дізнається від свого друга Ела про часовий портал. Товариш підбиває Джейка на мандрівку із 2012 року в 1958 рік задля високої місії – вбити Лі Гарві Освальда і врятувати Джона Кеннеді. Чоловік кидає все та  вирушає в еру рок-н-роллу, де зустріне кохання всього свого життя і боротиметься з часом.

Екранізація роману запланована як дев’ятигодинний міні-серіал. Роль Джейка Еппінга виконає Джеймс Франко («127 годин», «Людина-павук»), в Ела Темплтона перевтілиться Кріс Купер («Американська краса», «Патріот»), бібліотекарку Сейді Дангіл зіграє акторка Сара Гадон («Дракула: невідома історія», «Людина-павук 2: висока напруга»), а рокового Лі Гарві Освальда – австралієць Даніель Веббер («К9», «Хребет»). Художником-постановником серіалу став Керол Спайєр, художником по костюмах Роланд Санчез, а режисером – Кевін Макдональд («Останній король Шотландії»). Цікаво, що донедавна режисерське крісло довгий час було незайнятим, хоча ще в 2011 році, ще до виходу книги, за написання сценарію і режисуру взявся Джонатан Джеймі. Попри насичений початок вже за рік роботи він пішов із проекту через суперечки зі Стівеном Кінгом за сценарій.

Окрім того, нову екранізацію отримає постапокаліптичний роман «Протистояння».  За проект взялися «Warner Bros.» та «CBS Films», повідомляє портал «The Cheat Sheet». Студії планують відзняти восьмисерійній телесеріал із кульмінацією у вигляді повнометражного фільму. Режисером і сценаристом стрічки став Джош Бун («Історія Лізі», «Винні зірки»). Наразі триває робота над сценарієм, зйомки розпочнуть на початку цього року.

Роман показує апокаліпсис, яким його уявляє Кінг. Смертельний вірус грипу проник за межі військової лабораторії, гине 99% населення планети. Решта володіє імунітетом. Вцілілі мандрують країною у пошуках одне одного, з часом об’єднуються у групи. Всім їм сниться стара негритянка Абіґейл Фрімантл, яка володіє телепатичними здібностями і збирає рештки людства разом, аби відбудувати суспільство. У цей час на заході США з’являється «чорний чоловік» Рендалл Флеґґ, котрий теж володіє паранормальними здібностями. Він також прикликає людей до себе, аби створити власну державу, побудовану на диктатурі. В постапокаліптичному світі розгортається боротьба між добром і злом.

Формат стрічки неодноразово змінювали: спершу повідомили, що це буде тригодинний фільм, потім студія вирішила, що цього недостатньо і Бун заявив про чотири фільми, а тепер розробники знову змінили курс. Продюсери ведуть переговори із «Showtime» про створення телесеріалу на їх платформі. Роботу над стрічкою хочуть розпочати якнайшвидше: наступного року мають вийти «Нові мутанти» (спін-офф до «Людей Ікс») та екранізація «Принца Лестата» із серії «Вампірські хроніки» Енн Райс, тож  «Протистоянню» доведеться дуже вдало втиснутися між цих телепроектів, аби завоювати глядача.

Міні-серіал Джоша Буна стане не першою екранізацією романа Кінга: у 1994 році вийшов чотирьохсерійний кінофільм за мотивами книги. Образи героїв і подекуди сюжет були суттєво змінені, тому письменник не любить цю кіноадаптацію роману.

Ведеться підготовка до зйомок «Воно». Для тих, хто чекає на ремейк кінострічки, неприємною звісткою стане вихід режисера Керрі Фукунаги із проекту. Кілька місяців тому «Warner Bros.» передала фільм своїй доньці «New Line», зйомки мали розпочати вже в червні, та через звільнене крісло режисера вони відкладені на невизначений термін. Головною причиною розбіжностей між Фукунагою і студією став бюджет стрічки – 30 млн $. Через невеликі кошти «New Line» навідріз відмовилася знімати у дорогому Нью Йорку, де із самого початку планував розгорнутися режисер. Фукунага великий прихильник творчості Кінга і «Воно» – один із його улюблених романів. Режисер планував екранізувати його у вигляді двох повнометражних фільмів. У першій частині головні герої мали б бути підлітками, а в другій – дорослими людьми. На одну із головних ролей Фукунага кликав австралійського актора Бена Мендельсона, але той виявився занадто зайнятим у зйомках нових «Зоряних воєн», тому відмовився. Однак на роль клоуна Пеннівайза встигли затвердити Віла Поултера («Хроніки Нарнії: підкорювач світанку», «Той, що біжить лабіринтом»). Чи винайме студія «New Line» нового, дешевшого режисера, чи знайде компроміс із Фукунагою – невідомо. «Ремейк «Воно» може і мрець – чи живий мрець – але в нас завжди є Тім Каррі, – підбиває підсумки Стівен Кінг у Twitter. – Він досі десь плаває у каналізації Деррі».

Якщо доля «Воно» ще не ясна, то кіноверсії «Темної вежі» бути. Компанії «Sony Pictures» і «Media Rights Capital» викупили права на екранізацію серії романів. Студії нарешті знайшли режисера – Ніколая Арселя (“Дівчина з татуюванням дракона”, “Королівський роман”). Акторський склад фільму ще не затверджено, але «Sony Pictures» вже оголосила дату прем’єри: 17 грудня 2017 року.

Фільм вийде вже наступного року, але невідомі навіть виконавці головних ролей. Спершу The Hollywood Reporter ставила на іспанця Хав’єра Бардема, тоді повідомили про Метью МакКонахі як головного претендента на роль стрілця Роланда Дескейна. Проте, кілька тижнів тому із «Sony» відбувся новий витік інформації: зіграти Роланда пропонують темношкірому актору Ідрісу Ельбі (“Ера Альтрона”, серіал “Лютер”, “Тор 2: Царство темряви”).

Така новина сколихнула ряди фанатів Кінга, адже в семитомній серії Роланд був білим чоловіком. Хоча творці фільму поки не коментують таку новину, портал IMDB вже поставив Ідріса в ряд акторів. Аби запобігти можливому холівару, втрутився навіть Стівен Кінг. У своєму твіттері письменник запевнив, що колір стрілка має для нього найменше значення, хоча й не називає імені актора.

 

 

One thought on “КіноКінг: “11.22.63”, “Протистояння”, “Воно” й “Темна вежа”

  • Avatar photo sashko san

    Буду дивитися серіал “11.22.63”, бо ж його обіцяли озвучувати українською.
    Що до “Воно” не поділяю поглядів з тими, що бажають робити рімейк. Що книга що фільм мені не сподобалися.
    “Темну вежу” я із задоволенням би подивився. При читанні я уявляв Роланда схожим на героїв Іствуда з вестернів, але це не обов’язково, як на мене, для екранізації, хоч і сильно змінить уявлення про героя.

    Відповідь

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *