ВідеоНовини

Нелюд / Токійський гуль / Ґінтама: Тизери до фільмів

Останніми роками японці все більше екранізовують у кіно масштабні відомі манґи, які фантастичні як за жанром, так і за якістю. Цього року шанувальники таких франшиз, як “Нелюд”, “Токійський гуль” і “Ґінтама” отримають свою частку насолоди і хвилювань. Тож погляньмо на них детальніше.

Нелюд / Aijin

Автор оригінальної манґи: Сакурай Ґамон
Прем’єра в Японії: 30 вересня

У ролях:
Кей Наґай — Сато Такеру, головний герой (посередині зліва)
Сато — Ґо Аяно, антагоніст, лідер терористичної групи нелюдів (посередині справа)

Ліва колонка:
Юу Тосакі — Тецуджі Тамаяма, член Комісії з контролю нелюдів
Ідзумі Шімомура — Ріна Каваей, секретарка й охоронниця Тосакі
Еріко Наґай — Мінамі Хамабе, молодша сестра Кея

Права колонка (члени терористичної групи нелюдів_:
Коджі Танака — Юу Шірота
Окуяма — Юдай Чіба

Дія фільму відбуватиметься у Токіо 2017 року. Кей уже не школяр, а медичний інтерн. Вони із Сато будуть одного віку.

Фільм режисує Кацуюкі Мотохіро, який працював над “Психо-пасом”, “Космічними мандрівниками” та “Bayside Shakedown”. До проекту долучили екшн-команду з “Мандрівного Кеншіна”, тому можна очікувати на якісні екшн-сцени, тим паче з таким кастом, який не одну собаку на цьому з’їв.

За сюжетом, 17 років тому під час бойових дій було зафіксовано першу людину, яку неможливо вбити. Згодом таких особистостей назвали “нелюдами”, а держави розпочали перегони за можливість зловити цих “істот” та використати їх для експериментів та інших цілей. Кей Наґано — звичайний школяр (у випадку фільму — інтерн), який прагне вступити до престижного університету та стати гідним членом суспільства. Але дорогою додому його збиває автівка, таким чином виявляючи світу його здатність до воскресіння. Кей змушений тікати, адже на нього оголошено полювання.
Паралельно вигулькує нелюд Сато, за яким полюють навіть дужче. Це дуже розумний лиходій, який ловить кайф від перестрілок і боїв, для нього це своєрідна гра. Криючись за мотивом урівняти права нелюдей з людьми, він починає влаштовувати терористичні акти, що ще більше лякає владу і людей. У цій боротьбі Кей виступає проти Сато, намагаючись захистити своє спокійне життя.

Манґа вже отримала аніме-екранізацію трьох 3D-фільмів, двох сезонів серіалу та трьох OAV. Українською аніме можна подивитися в озвученні Gwean&Maslinka.

На мою думку, з таким зірковим складом та професіоналами в команді фільм не розчарує.

Токійський гуль / Tokyo Ghoul

Автор оригінальної манґи: Суй Ішіда
Прем’єра в Японії: 29 липня

У ролях:
Канекі Кен — Масатака Кубота
Тока Кірішіма — Фуміка Шімідзу
Рідзе Камішіро — Юу Аой
Котаро Амон — Нобуюкі Судзукі (з EXILE)
Куре Мадо — Йо Ойдзумі

Фільм режисує Кентаро Хаґівара. Маски і костюми до фільмів розробив Масанорі Морікава, дизайнер Christian Dada, який є великим фанатом цієї манґи.

Історія обертається довкола юнака на ім’я Канекі Кен. Щодня він бачить гарненьку дівчину в кафе, яка читає його улюблену книжку, і зрештою запрошує її на побачення. Але дівчина виявляється гулем, істотою, яка їсть людей. Від смерті у шлунку Канекі рятує балка, яка випадково падає з будинку і вбиває Рідзе. Сам хлопець знаходиться в критичному стані, тож йому проводять операцію і вживляють органи гуля, яка ледь його не з’їла. Отямившись, Канекі відчуває сильний голод, але від звичайної їжі його верне. Він перетворюється на гуля і ледь не втрачає контроль над собою. Йому допомагають гулі з кафе “Антейку”, які вчать його своєму способу життя. Адже він єдиний, хто дивиться на світ очима людини і очима гуля.

Манґа отримала екранізацію у двох сезонах аніме. Українською його можна подивитися в озвученні FanVoxUa. Манґу українською перекладає команда М.У.Р.

Ґінтама / Gintama

Автор оригінальної манґи: Хідеакі Сорачі
Прем’єра в Японії: 19 липня

У ролях:

Ґінтокі Саката — Шюн Оґурі

Шімпачі Шімура — Масакі Суда


Каґура — Канна Хашімото


Котаро Кацура — Масакі Окада


Тае Шімура — Масамі Наґасава


Ґенґай Хіраґа — Цуйоші Муро


Хаймпейта Такечі — Джіро Сато


Матако Кіджіма — Нанао


Шінске Такасуґі — Цуйоші Домото
Нідзо Окада — Хірофумі Арай


Тецуя Мурата — Кен Ясуда


Тецуко Мурата — Акарі Хаямі

Ісао Кондо — Канкуро Накамура VI


Тошіро Хіджіката — Юуя Яґіра


Соґо Окіта — Рьо Йошідзава

Саундтрек до фільму, який називається “DECIDED”, виконає гурт “UVERworld”.

Історія оповідає про організацію “Йородзуя”, майстрів на всі руки, яку очолює лінивий самурай Ґінтокі, в минулому відомий революціонер. Дія відбувається в альтернативній Японії, в якій шьоґунат і шінсенґумі лишилися, самураїв як верству ліквідували. У ролі американців  часів Бакумацу тут виступають інопланетяни, які тепер вільно ходять Землею.
Манґа задумувалася як пародійна, з багатьма окремими арками, тому і фільм слід очікувати у жанрі комедійного екшену. Схоже, творці скомпілюють кілька арок в одну зі спільною лінією.

Манґа була екранізована в п’ятьох сезонах аніме та кількох анімаційних фільмах та OVA. Українською аніме не перекладалося. Є переклад кількох розділів манґи від команди “Отаку но Секай”.

https://youtu.be/ui9n11Kgqwo

За матеріалом Anime News Network.

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *