Новини

Ніл Ґейман, Джо Гілл і розмальовка DC: фантастичні новинки від КМ-Букс

Видавництво “КМ-Букс” опублікувало весняні анонси новинок. На шанувальників фантастики чекає чимало хороших видань: романи Ніла Ґеймана, Джо Гілла, новелізація стрічки Люка Бессона “Валеріан і місто тисячі планет”, фентезійний роман “Стожар” Ярини Каторож і навіть розмальовка коміксів від DC. Пропонуємо детальніше оглянути новинки.

DC Comics. Офіційна розмальовка

Вдихніть життя у Супермена, Чудо-Жінку і Зеленого Ліхтаря за допомогою знакових кольорів — червоного, синього і смарагдового. Для цього вам стануть у пригоді повнокольорові обкладинки класичних коміксів DC Comics. Створіть власних супергероїв, і ви отримаєте можливість ще раз зануритись у дивовижні пригоди зі своїми улюбленими персонажами.
 
 
 
 

ВАЛЕРІАН ТА МІСТО ТИСЯЧІ ПЛАНЕТ, Крісті Ґолден

Валеріан і Лорелайн — спеціальні урядові оперативники з території людей, яким доручено підтримувати порядок у Всесвіті. Згідно з директивою їхнього Головнокомандуючого, Валеріан та Лорелайн приступають до місії в захоплюючому міжгалактичному мегаполісі Альфа, який постійно розширюється, і його населяють тисячі істот різних видів зі всіх куточків Всесвіту. Автор новелізації: Крісті Ґолден.
 
 
 
 
 

ПОЖЕЖНИК, Джо Гілл

Джо Гілл, дворазовий володар премії Брема Стокера, підготував для читачів моторошну історію про всесвітню пандемію спонтанних самозаймань, здатну винищити цивілізацію до ноги, про гурт несподіваних звитяжців, які борються за порятунок людства, і про загадкового чоловіка на прізвисько Пожежник. Серед хаосу жахливої пошесті колишня медсестра Гарпер Ґрейсон, підхопивши хворобу, бореться не за власне життя, а за життя своєї майбутньої дитини: відомі випадки, коли хворі матері народжували цілком здорових дітей. От тільки чи встигне Гарпер виносити дитину, ховаючись від кремаційних загонів, які знищують усіх носіїв вірусу самозаймання? Перекладач: Євген Гірін.
 
 

ТЕМНА МАТЕРІЯ, Блейк Крауч

«Ти задоволений своїм життям?» — це останні слова, які чує Джейсон Дессен, перш ніж втратити свідомість від удару викрадача у масці. Перш ніж прийти до тями прив’язаним до каталки в оточенні незнайомців у захисних костюмах. Перш ніж чоловік, якого Джейсон ніколи не бачив, усміхнеться йому й скаже: «З поверненням, друже». У світі, в якому прокинувся Джейсон, зовсім інше життя. Тут в нього немає ні дружини, ні сина. А сам Джейсон — не звичайний професор фізики, а прославлений геній, який зробив щось визначне, неможливе. Який із світів є сном, цей чи інший? І якщо навіть дім, який він пам’ятає, реальний, як Джейсон зможе повернутися до сім’ї, яку він любить? Відповіді він знайде в подорожі, настільки дивній і жахливій, що він і уявити собі не міг. “Темна матерія” — науково-фантастичний трилер про паралельні світи.
 

ПАРК ЮРСЬКОГО ПЕРІОДУ, Майкл Крайтон

Вчені винайшли унікальну технологію відновлення та клонування ДНК динозаврів. Нарешті здійснилися найбентежніші фантазії людства. Чудові й таємничі створіння, вимерлі вічність тому, знов заселили Парк Юрського періоду, і тепер подивитися на них має змогу будь-хто на світі — не безоплатно, звісно. Аж тут відбувається неочікуваний збій… У романі «Парк Юрського періоду» Майкл Крайтон поєднує свій заворожливий талант і науковий підхід, щоб створити один з найцікавіших технотрилерів. Перекладач: Роман Клочко
 

АМЕРИКАНСЬКІ БОГИ, Ніл Ґейман

Це історія Тіні — чоловіка, якого випустили з тюрми одразу після того, як його дружина та найкращий друг загинули в автокатастрофі, і якого наймає своїм охоронцем, водієм і попихачем загадковий фігляр, пан Середа. Так починається темна і химерна мандрівка Тіні, впродовж якої його спіткає безліч чудернацьких персонажів, чиї долі химерним чином переплелися із його власною. А все тому, що під спокійною поверхнею повсякдення закипає буря — епічний герць за кожну душу Америки — і Тінь опинився прямісінько на її шляху. Видання оновлене і доповнене оригінальним авторським текстом.
 
 
 
 

ЗОРЯНИЙ ПИЛ, Ніл Ґейман

Трістран Торн пообіцяв повернути зірку, що впала. Він відправляється в подорож, щоб виконати прохання своєї коханої, неймовірно вродливої Вікторії Форестер — і натрапляє на зачароване королівство, яке простяглось за стіною його англійського провінційного містечка. Безліч пригод та магії, «Зоряний пил» є однією з найкращих казок з ельфами та гоблінами, привидами та єдинорогами, злодіями в чорному та величезною кількістю відьом від Ніла Ґеймана, яка лягла в основу однойменного фільму.
 
 
 

СКАНДИНАВСЬКА МІФОЛОГІЯ, Ніл Ґейман

Для створення фантастичного царства у своїх романах Ніл Ґейман неодноразово звертався до давньої міфології. Та тепер він звертається до самого витоку своєї творчості, представляючи нам неймовірну версію величних північних казок. Автор залишається вірним міфам та пантеону скандинавських богів: Одін, головний бог, розумний, сміливий і хитрий; Тор, син Одіна, неймовірно сильний та не наймудріший з богів; Локі – син велетнів — кровний брат Одіна, ошуканець і неперевершений маніпулятор. Історія розпочинається з генезису легендарних дев’яти світів, занурюючи нас у подвиги божеств, карликів і велетнів. Для того, щоб повернути собі викрадений славнозвісний молот, Тору необхідно замаскуватися у жінку, що дуже важко зробити, беручи до уваги його бороду і величезний апетит. Гірка доля спіткає Квазіра — найпрозорливішого з богів — кров якого перетворюється в мед. Врешті все завершується Рагнароком, сутінками богів і відродженням нового часу та людей. Перекладач книжки — Максим Бакалов.
 

КАРАВАЛ, Стефані Ґарбер

Сестри Скарлетт і Телла ніколи не полишали свого острова, де всім і кожним керує їхній жорстокий батько. Єдиним способом для Скарлетт полишити осоружну домівку та захисти сестру — вийти заміж за графа, котрого вона ніколи не бачила. Аж раптом Скарлетт отримує запрошення на Каравал. У дитинстві бабуся розповідала дівчаткам історію про це магічне дійство, де реальність та чари переплітаються з неймовірною грою. Невдовзі мають статися дві важливі події: весілля, котре, можливо, врятує майбутнє дівчини, та чари Каравалу, долучитись до яких Скарлетт палко бажала усе своє життя. Що обере Скарлетт: ризикнути й повірити у неможливе чи підкоритись долі? Цікаво, що роман є першим фантастичним твором у добірку авторки, але вже перекладений 25 мовами світу, а кінокомпанія «20 Century Fox» готує екранізацію роману.
 
 
Також у новинках роман “Стожар” Ярини Каторож, перша частина фентезійної трилогії Палімпсест, збірка малої прози Дари Корній “Місячне насіння” (містить як реалістичні, так і фантастичні твори). Любителів класики зрадіють продовженню “Хронік Нарнії”, КМ-Букс видасть другу частину серії, від четвертої до сьомої книжки. У м’яких обкладинках з’являться повість “Тіні забутих предків” Михайла Коцюбинського, “Мертві душі” Миколи Гоголя, “Чарівник країни Оз”  Лімана Френка Баума, а також “Химерна історія Доктора Джекіла і містера Гайда” Роберта Луїса Стівенсона.

 

Фактично всі ці книжки вийдуть друком до Книжкового Арсеналу (який пройде 17-21 травня), частина видань з’явиться в книгарнях вже наприкінці квітня. Роман “Пожежник” Джо Гілла та книжки Ніла Ґеймана видавництво презентує на фестивалі Kyiv Comic Con 6-7 травня.

 

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *