НовиниПублікації

Фантастичні новинки: Січень-лютий 2018

Скажи ні неплідній книжковій зимі! Що вийшло у січні та лютому 2018 року — дізнайтеся в наступному матеріалі. Анонсів назбиралося направду багато, тому їх очікуйте згодом в окремому дописі.

“КМ-Букс” повністю наздогнали цикл Джорджа Мартіна “Пісня льоду та полум’я” і видали п’яту частину “Танок драконів”. Тепер чекаємо виконання обіцянок самого автора щодо “Вітрів зими”, які він “ось-ось видасть вже наступного року”. Прибуло і на поличці перекладеного Ніла Ґеймана:  ілюстрована книжка “На щастя, молоко” про дивовижний похід тата в магазин захопить не тільки дітей.

Згадуючи про обіцянки, то “Школа” нарешті таки покінчила з трилогією “Timeless” Керстін Ґір — “Смарагдову книгу” можна вже придбати у книгарнях і дізнатися фінал пригод Ґвендолін.

Видавництво “Ранок” теж тішить. Цілих три нові книжки для дитячо-підліткової категорії: Рік Ріордан “Герої Олімпу. Син Нептуна”, Зоман Чейнані “Школа добра і зла”, Гарі Нікс та Шоні Вільямс “Звіродухи. Кревні узи”. В усіх серіях очікується продовження.

“АССА” перебирається до проміжної частини між першим і другим підциклами про “Котів-вояків” Ерін Гантер. “Шлях Вогнезора” — доволі грубенька книжка, але стане чудовим подарунком шанувальнику лісових кланів.

“Видавництво Жупанського” розширює нішу класиків жанру. Цього разу збірка оповідань Роберта Чемберса “Король у жовтому” та зібрання творів Амброуза Бірса. Обидва справили великий вплив на розвиток химерної літератури та горору.

Один із класичних творів фантастики, “День триффідів” Джона Віндема, вийшов у КСД. Також у видавництві вже можна побачити романізацію однойменного фільму “Чужий” від Алана Діна Фостера.

Переходимо до українських авторів. “Темпора” поповнює серію “Наші 20-ті” ще однією збіркою фантастики минулого століття. “Останній Ейджевуд” включає в себе твори фантастів Юрія Смолича “Останній Ейджевуд” та Володимира Владка “Аероторпеди повертають назад”.

Квантове фентезі “Ера Емілія” Інни Мендор з’явилося одразу і в англійському перекладі на Amazon. Прочитати книжку українською можна абсолютно безкоштовно: вона доступна для завантаження на офіційному українському сайті проекту: www.ua.eraemilia.com

Новий роман Марії Смагіної “Кімната” про кімнату, повну дивовижну речей, можна придбати в “КМ-Букс”. Та, звісно, не забуваймо про новий випуск альманаху науково-фантастичних оповідань “Азимут” — уже 35-й.

Серед коміксів також маємо поповнення. Найгарячіша новинка — Лі Бермехо “Бетмен: Ноель” із серії DC-коміксів від “Рідної мови”. Трішки із запізненням у перших числах березня очікується і “Бетмен: Місто сов” Скотта Снайдера, продовження “Суду сов”.  Зовсім несподівано вигулькнув і “Marvel” у видавництві “Fireclaw”:  “Дивовижна Людина-павук. Випуск 1” Дена Слотта і Джузеппе Камунколі відкриє серію доступних за ціною випусків про Спайдермена. Українські художники не пасуть задніх: вийшла нова графічна новела Андрія Данковича “Мор” у жанрі темного фентезі, а також було відкрито передзамовлення на третій випуск “Серед овець” Олександра Корешкова.

 

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *