Огляди

Поки зима не скінчилася: Твій набір для виживання

Зимові свята вже минули — і ви мимоволі занудьгували? Що ж, ми маємо для вас поради, як впоратися з цією проблемою. Сходіть на ковзанку, порадуйте себе новим смаком чаю чи кави, перегляньте популярні арти на deviantart.com. А потім пориньте в одну з історій, яка вам найбільше припаде до душі.

КНИГА: Роджер Желязни “Хроніки Амбера”

видавництво “Навчальна книга – Богдан”,
видано 1-6 книги

“Хроніки Амбера” — це та невмируща історія, до якої хочеться повертатися знову і знову. Родинні інтриги, таємничі вороги, становлення головного героя та численні алюзії… Якщо ви ще не читали, то це саме час.

КОМІКС: Лі Бермехо “Бетмен: Ноель”

видавництво “Рідна мова”

Новинка в українській серії графічних романів DC. Лі Бермехо розкаже надзвичайно проникливу історію про Бетмена, який опиниться в сюжеті “Різдвяної пісні” Чарльза Діккенса та зустрінеться з трьома духами Різдва. Ви будете зачаровані зимовими пейзажами Ґотема.

ФІЛЬМ: “Золотий компас”

Екранізація однойменного роману Філіпа Пуллмана, про якого ви, певно, вже підзабули. Але, на щастя, ми пам’ятаємо про хоробру дівчинку Ліру Белакву та її деймона, які вирушають на Північ, щоб розшукати зниклих дітей. Там вона зустріне бойового полярного ведмедя і дізнається страшну правду про ці викрадення.

Нагадуємо, що в 2017 році Філіп Пуллман розпочав нову серію у цьому світі — “Книга пилу”, на український переклад першої частини якої, “La Belle Sauvage”, ми дуже сподіваємося.

СЕРІАЛ: “Дивні дива”

українське озвучення Т.С. Струґачка

Якщо ви любите Стівена Кінга, то цей серіал саме для вас. Одного листопадового дня 12-річний Вілл не вертається додому. Усе місто кидається на його пошуки, та хоч лусни — хлопця ніде нема. “Мертвий”, — присудом звучать слова для матері, яка в те не може повірити і починає чути його голос зі стін свого будинку. Друзі Вілла теж не здаються і натрапляють на дівчинку-телепата Од (скорочено від Одинадцять). А вона вже точно знає, що сталося з їхнім товаришем.

“Netflix” відзняли вже два якісні сезони, грою наймолодших акторів не можна не натішитися.  

МУЛЬТФІЛЬМ: “Крижане серце” іноземною мовою

Історія про двох сестер, яких розділила некерована магія старшої, стала класикою для зимового перегляду. Ми ж рекомендуємо вам не просто подивитися цей мульт, а іноземною мовою, якою володієте або вивчаєте. Ми, наприклад, вже подивилися англійською, німецькою та японською 🙂

АНІМЕ: “Місто, в якому немає лиш мене” / Boku dake ga inai machi

українською озвучили FanVoxUa, Ватага Мудрагеля

Одне з топових аніме 2016 року, зняте за манґою Самбе Кея “Erased”. Головний герой Сатору має здатність переміщуватися в часі на кілька митей назад перед випадком, який загрожує чийомусь життю. Та звичний плин подій обривається, коли його матір вбиває той же самий вбивця, який викрав трьох дітей з його школи в далекому минулому. Він не знає, хто це, тож повертається в часи молодших класів, щоб виявити злочинця.

КОМП’ЮТЕРНА ГРА: “Сибірія” (3 частини)

Гра, від якої ви не зможете відірватися. Кейт Волкер, американська юристка, відбуває у відрядження, щоб завершити контракт про покупку фабрики іграшок. Але її власниця помирає, тож Кейт треба відшукати нового власника, брата покійної, Ганса Форальберґа. Останній лист від нього був надісланий з Сибірії, куди і вирушає за його слідами дівчина.

Світ створено у стилі клокпанку, де ви побачите автоматонів і різноманітні хитромудрі механізми (більшість з яких вам доведеться відремонтувати). Але також ви зустрінете мамонтів та інших дивовижних тварин, побуваєте у величних місцях та таємних печерах, познайомитеся з новими народами та не дуже приємними людьми.

Неодмінно спробуйте!

МУЗИЧНИЙ КЛІП: Breaking Benjamin – Red Cold River & Illaria – Свічадо

Рок-гурт “Breaking Benjamin” у січні представив новий кліп про те, як батько померлої дівчинки зв’язався з містичними силами, щоб дізнатися про її вбивцю та помститися йому.

Навздогін українська співачка Illaria виставила кліп на свою стару пісню “Свічадо”, в якому молодій відьмі доведеться тікати від мисливця.

ФЕСТИВАЛЬ: Аль Мор

Інтерактивний фентезійний фестиваль “Аль Мор” відбудеться 17 лютого в Києві, в клубі “Бінго”.  На вас чекатимуть лекції дослідників, майстер-класи, презентації проектів, рольові ігри, дитяча програма, крафтові стенди, інтерактивні розваги, виставка-ярмарок та дивовижне костюмоване шоу.

У рамках фестивалю також відбудеться підбиття підсумків конкурсу оповідань “Аль Мор 2018”.

Офіційний сайт фестивалю: http://allmor.com.ua/

Матеріал підготувала Оксана ПРОНЬКО

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *