ВідеоРепортажі

Вікінги наступають! День другий

24 червня бої на ристалищі фестивалю історичної реконструкції «Сіверські вікінги» продовжилися і перейшли в битви 2х2 та 5х5, а також були представлені вправляння із малим щитом-баклером.

Бій зі щитом-баклером

Команди не обмежувалися в груповій тактиці самими мечами, а й застосовували списи, сокири, алебарди для ширших маневрів та прийомів, на що було дуже цікаво дивитися. В хід ішли і «міцні обійми» — аби затримати ворога, доки товариш не прийде на допомогу.

Яскравою частиною заходу стало кінне шоу та демонстрація козацьких бойових мистецтв від театру Миколи Черепа. Учасники показували різні прийоми на конях, із шаблями, вогнепальною зброєю та батогами.

А студія «Carpe Diem» спільно з Вем із Вінниці навчали всіх бажаючих стародавнім танцям. Гості мали змогу вивчити прості рухи та станцювати їх під  музику, як справжні жителі Середньовіччя.

Під час фестивалю ми також зустріли дві компанії анімешників — з київського клубу «Mitsuruki» та чернігівського «Taiyo no ki». Дуже приємно було побачити тут і іншу гілку тематичних об’єднань.

Один із гостей фестивалю читав “Дивних дітей” Ренсома Ріггза
Гурт “Zвуки Zемли”

Під вечір відбулося урочисте нагородження переможців, а опісля на учасників та гостей очікував заключний концерт від гуртів «Zвуки Zемли», «Hitoff Band» та «Маяковский Band». Фестиваль видався дуже веселим, якщо вам не вдалося на ньому побувати, то неодмінно приїжджайте наступного року. А поки пропонуємо вам переглянути невеличку нарізку з видовищних моментів тих вихідних.

Оксана ПРОНЬКО

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *