Новини

“Хроніки Амбера” стануть серіалом

Роберт Кіркман, творець серіалу “І мертві підуть”, разом зі своїм партнером зі Skybound Entertainment Дейвом Алпертом планує відзняти наступні “Ігри престолів”. На його думку, цикл Роджера Желязни “Хроніки Амбера” стане чудовим матеріалом для телеекранізації, повідомляє The Hollywood Reporter.

Кіркман та Алперт об’єдналися з Вінсентом Ньюманом для роботи над екранізацією. Поки що ведуться пошуки сценариста, який зможе гідно адаптувати книжкову серію. Не секрет, що “Хроніки Амбера” надихали Джорджа Мартіна на створення “Пісні криги та полум’я”, тож на серіал, вочевидь, очікує велика популярність.

“Хроніки Амбера” — одна з моїх найулюбленіших серій, — зазначає Алперт, — та одне з головних джерел натхнення в роботі в кіноіндустрії. Реалізація цього проекту втілить мою життєву мрію. Мені не терпиться поділитися цією дивовижною історією з новим поколінням фанатів”.

“Величність всесвіту Амбера перевірена мільйонами шанувальників з усіх куточків Землі. Він вплинув на численну кількість літературних робіт, — додає Ньюман. — Важко уявити собі кращих партнерів для екранізації романів про Амбер, ніж Девід та Роберт”.

Роджер Желязни, який помер у 1995 році, є одним із найважливіших друзів, перелічених на особистому сайті Джорджа Мартіна. В дописі на вшанування пам’яті автора він називає його “оповідачем, якому немає рівних”, котрий створював “світи настільки яскраві, незвичайні та незабутні, що їх не бачив ще жоден жанр”.

Ознайомитися з українським перекладом перших двох книг із підциклу про принца Корвіна можна завдяки видавництву “Навчальна книга — Богдан“. Над наступними книгами поки триває робота.

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *