Добірка ретелінгів на зимові свята

Казки та міфи не вмирають. Вони знову і знову оживають у творах сучасних письменників. Пропонуємо добірку перевірених ретелінгів, що складуть вам компанію на період зимових свят і подарують фантастичний настрій.

Едіт Патту "Дитина півночі"

Красива, епічна історія долі, магії та кохання.
Роуз — незвичайна дитина, дитина з Півночі. Вона відправляється в небезпечну подорож на спині  величезного білого ведмедя.  Вони прямують до таємничого замку, який зберігає в собі ключ до її справжньої долі… Заворожуюча пригода, яку так цікаво читати довгими зимовими вечорами.


Видавництво: Ранок.

Джесіка Дей Джордж
"Сонце і Місяць, сніг і лід"

Наймолодша з дев’яти дітей дроворуба не має імені. Дівчина живе з родиною на далекій Півночі, де панує вічна зима, у чому нібито винні тролі. Якось вона рятує чарівного оленя, і за це він дарує дівчині ім’я та здатність розуміти мову тварин. Одного дня до дроворубової хатини приходить величезний білий ведмідь-­ізбйорн і пропонує угоду: якщо дівчина житиме з ним у палаці один рік та один день, він подарує її сім’ї багатство.

Яку таємницю приховує ізбйорн і чи вдасться дівчині її розгадати?

 

Видавництво: Видавництво Старого Лева.

Марісса Маєр "Сіндер"​

Історія розгортається в місті Нью-Пекін. Смертельна чума косить землян, а з космосу за цим спостерігають безжальні місячани, які готуються завдати удару. Ніхто навіть не здогадується, що доля планети залежить від однієї дівчини.

Сіндер, шістнадцятирічна дівчина-кіборг, чи не найкращий механік Нью-Пекіна. Вона громадянка другого сорту. Минуле дівчини оповите таємницями… Але доля її зводить із принцом Каєм, і дівчина зненацька опиняється в епіцентрі боротьби за владу. Вона намагається подолати заборонені почуття до принца і мусить розкрити таємниці власного минулого, щоб захистити майбутнє світу…

 

Видавництво: Ранок.

Медлін Міллер "Цирцея"

Це історія кохання і втрат, рішучості й невтомної боротьби. Перед вами постане грецький пантеон очима Цирцеї — хитрої чарівниці, підступної красуні-спокусниці. Але це також  історія жінки, яка виборює собі місце у світі чоловіків, адже  іноді під знайомою поверхнею прихована й інша, глибша історія.
Цирцея, дочка бога Сонця Геліоса, виявилася незвичайною навіть за міркою богів — з рідкісною чаклунською силою, що здатна перекинути світ догоридриґом. Навіть Зевс відчув у ній загрозу, тому відіслав дівчину на безлюдний острів. Тепер Цирцея — вигнанка, яка ще дужче вдосконалює свою магію.
У її житті з’являються славнозвісні Дедал з Ікаром, Мінотавр, Медея та легендарний Одіссей. Але зрештою Цирцея розуміє, що самотня — і поміж богів, і поміж смертних. Жорстока доля  чатує на неї, тож їй треба раз і назавжди визначитися, належить вона до богів, від яких народилася, або ж до смертних, яких полюбила понад усе.

Видавництво: Віват.

Ніл Ґейман "Скандинавська міфологія"

Майстер пера Ніл Ґейман представляє дивовижний переказ величних скандинавських міфів.
Автор вже давно черпає натхнення для створення власних фантастичних світів у стародавній міфології. Тепер він звернувся до джерела і презентує майстерну обробку величних історій півночі.

Видавництво: КМ-Букс.

Читайте також наш огляд.