НовиниПублікації

Дайджест українського фантастичного книговидання 10.04.2021

Дайджест українського фантастичного книговидання 10.04.2021

Останні новини про книжки та мальописи на українському книжковому ринку станом на 10.04.2021. Новий Террі Пратчетт, продовження світів Чайни М’євіля та Роберта М. Веґнера, Арідник, прибульці та Змій Ледащо у мальописах.

Література

Передплата / Анонс: Наступна п'ятірка книжок "Дискосвіту" Террі Пратчетта (фентезі)

У видавництві ВСЛ відкрилася передплата на наступні п’ять книжок Пратчетта із циклу “Дискосвіт”. Український читач найближчим часом побачить:
«Повен неба капелюх» (цикл «Тіффані»), перекладає Марта Госовська;
«Піраміди» (поза циклами), перекладає Ольга Бєлова;
«Джинго» (цикл «Варта»), перекладає Марта Сахно;
«Рухомі картинки» (поза циклами), перекладає Віктор Морозов;
«Маскарад» (цикл «Відьми»), перекладає Олександр Михельсон.

Оновлення вигляду: "Ніж, якого не відпустиш" (фентезі, антиутопія, наукова фантастика)

До прем’єри фільму “Ходячий Хаос”, який знятий за книжкою Патріка Несса “Ніж, якого не відпустиш”, видавництво АССА додаватиме до ранішого видання книжки суперобкладинку з фото із героями фільму. Фільм вийде середині-кінці квітня, якщо епідемічна ситуація дозволить.

Тодд Г’юїтт — єдиний хлопчик у Прентісстауні, де живуть лише чоловіки. За місяць йому виповниться тринадцять і, за місцевими законами, він теж стане справжнім чоловіком. Усі прентісстаунці з нетерпінням чекають на його день народження. Тодд знає про це, бо чує думки інших, а вони чують його. Загадковий вірус Шуму багато років тому заразив чоловіків та тварин Прентісстауна і знищив усіх жінок. Принаймні так завжди казали Тодду дорослі й так вважав він сам, поки не зустрів її — страхітливу, всепоглинаючу, цілковиту тишу… І тепер, щоби уникнути долі, приготованої йому Прентісстауном, хлопець мусить тікати у світ, якого не мало існувати, з людиною, якої не мало бути…

Передпродаж / Новинка: "Шрам" (стімпанк, фентезі)

Автор: Чайна М’євіль.
Видавництво: Навчальна книга – Богдан.
Кількість сторінок: 512.
Перекладач: Дар’я Беззадіна.

Опис: У романі «Шрам» Чайна М’євіль запрошує читачів у фантасмагоричну морську подорож на борту піратського плавучого міста Армада під орудою загадкових Коханців і таємничого Утера Доула. Кінцевою метою подорожі є потаємний розлам у реальності, що його залишили прибульці з іншого всесвіту, хоча про це знають лише обрані. Світ Армади — світ страшний і вабливий, жорстокий і цікавий. Світ, у якому технологія змішана з магією. Армада, як і Новий Кробузон із «Вокзалу на вулиці Відчаю», багатогранна і різнолика. Її також населяють десятки найхимерніших створінь — від уже знайомих інсектоголових хепрі до вампірів і Пороблених. А що далі? Далі пригоди, загадки, таємниці… Але найголовніше — пошуки відповіді на питання життя або смерті: що таке Шрам?

Передпродаж / Новинка: "Оповістки з Меекханського прикордоння. Книга 3" (фентезі)

Автор: Роберт М. Веґнер.
Видавництво: Рідна мова.
Кількість сторінок: 544.
Перекладач: Сергій Легеза.
Попереднє замовлення триває до 11 квітня включно.

Опис: Вигнанці повертаються додому! Народ Фургонників полишає кордони імперії. Вони прямують до земель, що лежать за величним гірським хребтом — Олекадами. До земель, звідки їх тридцять років тому було вигнано. До земель, над якими нині панують войовничі племена кочівників, об’єднані Батьком Війни Йавениром. Якщо Фургонники перетнуть Олекади, проллється кров — та чи дійдуть вони?..
Нині в горах хтось із нелюдською жорстокістю коїть вбивство за вбивством. Тож поки караван під охороною людей Кеннета-лив-Даравита намагається дійти до омріяної Літеранської височини, Кайлін-анн-Алеван із Дагеною Оанитер мусять розслідувати таємничі злочини. Долі героїв та героїнь із різних куточків Меекхану починають переплітатися, а боги роблять наступний крок на своїй шахівниці!

Новинка: "Мрійник Стрендж" (фентезі)

Автор: Лейні Тейлор.
Видавництво: Віват.
Кількість сторінок: 624.
Перекладач: Тетяна Іванова.

Опис: Лазло Стрендж не знає ні свого справжнього імені, ані походження. Він виріс у сиротинці абатства і, скільки пам’ятав себе, мріяв про дивовижне, загублене в пустелях місто з дивними звірами й хоробрим воїнством. Щось сталося в тому місті дві сотні років тому, і воно наче зникло з лиця землі, утратило своє справжнє ім’я — нині його називають Плач. Згодом молодшому бібліотекареві Стренджу випадає щаслива нагода долучитися до почту Еріл-Фейна на прізвисько Боговбивця — очільника загадкового міста — у товаристві видатних науковців з різних країн. Їхньою метою є розв’язати проблему Плачу, яку Еріл-Фейн тримає в таємниці від решти гурту. На Лазло в місті чекатимуть відповіді на його запитання, але ще більше загадок. Чи зможе хлопець зрештою врятувати місто від лиха, яке його спіткало? Хто та блакитношкіра дівчина, що явилася йому вві сні? І нарешті, хто ж Лазло сам?

Анонси: Сандерсон і Маас у планах видавництва "Nebo BookLab Publishing" (фентезі)

Видавництво “Nebo BookLab Publishing” поділилося планами на дві фентезійні книжки.

Перша — “Mistborn: The Final Empire” Брендона Сандерсона. Це початок серії “Mistborn”, яка складається з двох трилогій і одного сиквелу.

Друга  — “Дім землі та крові” Сари Джей Маас. Це перша частина серії “Місто півмісяця”, яка ще пишеться авторкою. На відміну від її попередніх книжок, ця позиціонується як “доросла” книжка або як нью-едалт. 

Передпродаж / Анонс: "Леобург" і "Дикий Захід Теодора Яблонського" (стімпанк)

У видавництві “КМ-Букс” готується до друку українська стімпанк-диологія Ірини Грабовської “Леобург” під однією обкладинкою, до якої входять романи “Остання обитель бунтарства” та “Остання війна імперій”.

Отримавши у спадок старий маєток, Данило здогадувався, що його життя зміниться, але навіть уявити не міг наскільки. Адже будинок виявляється з секретом: з нього відкривається портал у паралельний світ — у місто митців і винахідників Леобург, де в небі пурхають невагомі літоциклетки і пливуть череваті дирижаблі, кудись у незвідане несуть своїх пасажирів стрімкі монорельси, парові механізми виконують хатню роботу… Проте над яскравим і на позір радісним Леобургом уже нависли чорні хмари: владу в місті захопив божевільний диктатор, а лещата зажерливих імперій, які хочуть підім’яти під себе останню обитель бунтарства, стискаються. Як вистояти в цій війні й урятувати чарівний Леобург, не втративши ні себе, ні свого кохання?

Також на читачів чекає вестерн-спіноф про одного з героїв серії “Дикий Захід Теодора Шацького”.

Передпродаж / Новинка: Ілюстрований "Гобіт" (фентезі)

До кінця квітня у видавництві “Астролябія” триває передпродаж ілюстрованого видання Дж. Р. Р. Толкіна “Гобіт, або Туди і звідти” з ілюстраціями Алана Лі.

Це історія надзвичайної пригоди, яку втнула ватага ґномів, узявшись відшукати загарбане драконом золото. Мимохіть учасником цієї ризикованої виправи став Більбо Торбин, прихильний до комфорту і позбавлений амбіцій гобіт, котрий, на власний подив, виявив неабияку винахідливість і вправність у ролі зломщика. Сутички з тролями, ґоблінами, ґномами, ельфами та гігантськими павуками, бесіда з драконом, Смоґом Величним, і радше мимовільна присутність на Битві П’ятьох Армій — ось лише деякі пригоди, що їх судилося пережити Більбо. Але траплялись і світліші моменти: щира дружба, смачне частування, сміх та пісні.

Мальописи

Новинка / Передпродаж: "Арідник. Сотворення світу"

Автори: Людмила Самусь, Нестор Лісовський.
Видавництво: UAComix.
Кількість сторінок: 86.
Очікувана дата: друга половина літа 2021 року.

Опис: Знаєте, хто такий Арідник? Прародитель Карпат, верховний дух Потойбіччя, повелитель полонинських духів, один з головних персонажів гуцульських легенд. 
Одну з таких легенд ми переповімо в мальописі «Арідник. Сотворення світу». В основі історії — бувальщини, зібрані Володимиром Шухевичем в етнографічному збірнику «Гуцульщина».  В мандрівку з нами вирушать і добре знайомі персонажі українських міфів, і невідомі герої.
Отож, з первовіку була лиш вода, облаки і бог сйитий… 
Хочете знати, як творився світ? Арідник го знає…

Новинка / Передпродаж: "Химерна планета"

Автор: Нейтан В. Пайл.
Видавництво: MAL`OPUS.
Кількість сторінок: 140.
Очікувана дата: травень 2021 року.

Опис: Ласкаво просимо на Химерну Планету!
Мешканці цього далекого світу дуже схожі на людей: вони закохуються, створюють родини, заводять домашніх улюбленців та святкують дні народження. Однак своє життя ці істоти сприймають занадто буквально, перетворюючи повсякденні ситуації на театр абсурду.
Перед вами — збірка вебкоміксів американського художника й сценариста Нейтана Пайла, що підкорили мережу. Автору не потрібно жартувати, щоби розсмішити читача, — в основі його гумору звичайнісіньке життя кожного з нас, лише під дещо іншим кутом.

Новинка / Передпродаж: "Змій Ледащо"

Автор: Джошуа Райт.
Видавництво: UAComix.
Кількість сторінок: 250.
Перекладач: Валерій “Яскр” Гриша.

Опис: Дракони бувають різними. Сердитими, грізними, страшками. А бувають і… Саме так: лінивими c…… Агов, Борзобоже! Допиши це за мене, я пішов валятися.
І не забудь підписати: “Змій Ледащо”.

Новинка / Передпродаж: "Блексед. Книга 3"

Автор: Хуан Діас Каналес.
Видавництво: Рідна мова.
Кількість сторінок: 152.
Перекладач: Катерина Пітик.
Передпродаж триває до 20 квітня.

Опис: «Єдине справжнє нещастя — це приректи себе на повільне вмирання, коли попереду ще ціле життя».

 «Вони без упину відіграють вічний сценарій, написаний іще за сивої давнини».

Новинка / Передпродаж: "Аватар. Останній Маг Повітря. Книга 1: Обіцянка"

Автор: GURIHIRU.
Видавництво: Lantsuta.
Кількість сторінок: 240.
Перекладач: Віталій Данмер.
Очікувана дата: квітень 2021.

Опис: Аанґ та його друзі знову об’єднуються у новій захопливій пригоді, де їм доведеться протистояти відразу цілій нації вогню! Коли план переселення колоністів з нації вогню, що жили в Королівстві Землі, пішов шкереберть, Лорд вогню Зуко та Король землі Куей опинилися на межі війни. У той час як Аанґ і Катара невтомно працюють заради досягнення миру між цими двома націями, Сокка допомагає Тоф підготувати її учнів – магів металу до захисту їхньої школи від суперників з класу магів вогню! Чи зможе Аанґ вчасно відновити мир між цими двома націями, чи його дружбу із Зуко буде зруйновано і світ знову порине у війну?

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *