Афіша

26 Book Forum | Львів

З 18 до 22 вересня 2019 року у львівському Палаці Мистецтв та у понад 40 локаціях міста пройде 26 BookForum – головний культурний фестиваль країни. Проводиться з 1994 року у Львові. Програма з фантастики включена!

Фокусна тема фестивалю – Відшукування причетного.

«Ми постійно шукаємо причетних до глобальних зрушень, так наче це знання дасть нам якусь владу над цими процесами. І шукаємо їх найчастіше десь ззовні, недооцінюючи власний вплив на все, що відбувається довкола. Пошук спільної мови з іншими і розуміння, з ким цієї спільної мови навіть не треба шукати; турбота про довкілля, свіжий погляд на закостенілі тези; зв’язок між поколінням; зрештою, перемога у війні – усе це залежить насамперед від кожної конкретної людини.

Бо нема таких речей і явищ, до яких би ми не були прямо чи опосередковано причетні у цьому житті, навіть якщо ця причетність на перший погляд і не очевидна. І немає такої причетності, яка не передбачає відповідальність перед майбутнім, перед громадою і в першу чергу – перед власним сумлінням.

Недаремно в українській мові слово «причетний» співзвучне до слова «причина». А першопричина всього, що діється навколо – людина. І не якась абстрактна і узагальнена, а завжди дуже конкретна: з плоттю, кров’ю і свідомістю», – пояснює автор концепції фокусної теми Вадим Карп’як.

Основні події:

  • Урочисте відкриття 26 BookForum
  • 25. Церемонія вручення премії BookForum Best Book Award
  • 11. Ніч поезії та музики non-stop
  • X Львівський міжнародний бібліотечний форум

У межах тематичного кластеру «Фантастика» говоритимуть про фантастичні сюжети у різних медіа, нові тенденції на ринку, зміну у читацьких смаках та про те, чого не вистачає українському читачеві фантастики.

Країни-учасниці 26 BookForum: Австрія, Азербайджан, Білорусь, Болгарія, Боснія і Герцоговина, Велика Британія, Греція, Грузія, Ізраїль, Іран, Індія, Італія, Іспанія, Канада, Литва, Ліван, Македонія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Палестина (Ґаза), Сербія, Словаччина, Словенія, Сполучені Штати Америки, Туреччина, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція, Шотландія, Японія.

Почесна гостя 26 BookForum – Арундаті Рой.

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *