Новини

“Фантастичні звірі і де їх шукати”: перший офіційний трейлер

Компанія Warner Bros. сьогодні оприлюднила перший офіційний трейлер фільму “Фантастичні звірі і де їх шукати”, а точніше тизер до нього. Екранізація однойменної енциклопедії Джоан Ролінґ буде трилогією з оригінальним сюжетом і фантастичною атмосферою поттеріани. Картину довірили режисеру Девіду Єтсу, котрий знімав фільми про Хлопчика, що Вижив починаючи із п’ятої частини, “Гаррі Поттер і Орден Фенікса”.

Сюжет стрічки розгортається у Нью-Йорку 1920-х, за 70 років до того, як Гаррі пішов у Гоґвортс. Головний герой — молодий дослідник Ньют Скамандер (Едді Редмейн), який займається класифікацією магічних істот. Скамандер приїздить у велике місто в Магічний Конгрес Сполучених Штатів Америки, аби зустрітитися в справі з високопоставленим чиновником.

Чарівник ніколи не розлучається зі шкіряним портфелем — адже насправді він розширений всередині, як сумочка Герміони, й там мешкають магічні звірі. У критичний момент торба рветься й істоти вириваються на волю у маґлівський Нью-Йорк. Чаклунська спільнота на грані виявлення і скандалу, а врівноважити ситуацію не так просто, коли в місті діє фанатична маґлівська спілка “Другі Сейлемці”. Історія покаже як випадок із магічними істотами вплине на гострі неприязні відносини чарівників і маґлів у Нью-Йоку 1926 року, як молодий зоолог виправлятиме свої помилки, а також страх і напругу між магічним та немагічним народом того часу.

Проте ексцентричний Ньют Скамандер, майбутній автор всесвітньо відомої енциклопедії, діятиме далеко не один. У Нью-Йорку дослідник познайомиться із талановитою відьмою Порпетіною “Тіною” Гольдштейн (Кетрін Уотерстон), працівником Магічного Конгресу, в яку врешті закохається. У Тіни є молодша сестра Квінні (Елісон Судон), волелюбна дівчина із бунтарським духом, майстерний виманолог, віртуозно володіє закляттям Леґіліменс. Серед ключових героїв маґл Якоб Ковальскі (Дан Фоґлер), робочий місцевого заводу, який змінює свою думку про чарівників після зустрічі із Ньютом. Головний антагоніст кінотрилогії — фанатична Мері Лу (Саманта Мортон), яка очолює екстреміську спілку “Другі Сейлемці”, що вислідковують та вбивають відьом і чаклунів. Схоже, група нью-йоркських маґлів вирішила стати послідовниками своїх радикальних побратимів із міста Сейлем, штат Массачусетс: саме там у 1692 році відбувся відомий процес над “Салемськими відьмами”.

Перші кадри з фільму з’явилися у журналі Entertainment Weekly, де Едді Редмейн з’явився в образі Ньюта Скамандера на обкладинці. Magical: The Oscar winner recently unveiled his character on the cover of Entertainment Weekly

Сценарій до стрічки “Фантастичні звірі і де їх шукати” написала сама Джоан Ролінґ, це її перший досвід у кінематографі. Активна зйомка проекту почалася наприкінці серпня 2015 року, а світова прем’єра запланована на 17 листопада 2016.

До виходу трейлеру фанів також порадували новим постером:

12321615_1535846350071565_6356753018265063427_n

Прочитати енциклопедію Ньюта Скамандера, яка є одним із Гоґвортських підручників, можна і в Україні. Видавництво “Абабагаламага” видало книгу “Фантастичні звірі і де їх шукати” у 2014 році до львівського Форуму Видавців. Доповнення до поттеріани переклав українською Віктор Морозов.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *