АфішаПублікації

Книжковий фестиваль дев’ятнадцятого червня

Juneteenth Book Festival: Книжковий фестиваль дев’ятнадцятого червня

Дев’ятнадцятого червня 2020 року відбувся перший Juneteenth Book Festival, який присвячений творам темношкірих американців, а також усім темношкірим авторам, видавцям, блогерам і ЗМІ, які стоять за їхнім створенням. Метою фестивалю є пролити світло на те, якою великою і всеохопною є література темношкірих американців, зміцнити зв’язки з громадами, для яких пишуться ці книжки, та віддати шану сторітелінгу темношкірих американців.

Захід організували письменниця Л. Л. Маккінлі та видавчиня Серісія Феннелл. У ньому взяли участь понад 30 авторів та учасників видавничого процесу, серед яких Тіффані Д. Джексон, Бетані Морров, Кейлін Бейрон, Кейсен Келлендер та інші.

Цьогоріч фестиваль відбувся в онлайн-режимі через пандемію COVID-19, але наступного разу організатори сподіваються провести його вже вживу. Ось список заходів, які були включені до програми:

Переглянути заходи можна на Youtube-каналі фестивалю.

Культурологічна довідка.  Juneteenth (або День свободи) — це американське свято, яке проходить щороку 19 червня. Цього дня відзначається скасування рабства в США. За основу взято дату 19 червня 1865 року, коли генерал союзної армії Ґордон Ґрейнджер проголосив у місті Галвестон штату Техас усіх рабів вільними.

Сподобалася стаття? Перекажи гривню ельфам на шоколадку.

Приват Банк: 5168 7554 3873 6817

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *