Афіша

“Книжка заборон і таємниць”: презентація відвертої, сміливої та провокаційної книги для підлітків | Київ

Видавництво “Vivat” та Книгарня “Є” запрошують на презентацію антології сучасної літератури для підлітків ,  яка відбудеться 17 лютого о 18:30 у приміщенні Книгарні “Є” (вул. Лисенка, 3, м. Київ).

Шістнадцять письменників з чотирьох країн уперше об’єднали свої зусилля для того, щоб поговорити про сучасних підлітків — відверто, сміливо, іноді — провокаційно!”

«Книжка заборон і таємниць» — антологія сучасної літератури для підлітків. У ній зібрано різні за жанром та темами твори: про дружбу і зраду, кохання і смерть, про пошук себе справжнього і навіть про війну, яка точиться поряд.

Чим загрожує твоє дорослішання тобі та іншим? Що робити, коли у новому класі стикаєшся із загрозливим і загадковим школьняком? Де межа між віртуальним та реальним у сучасному світі? Як освідчитися у коханні дівчині, якщо ви настільки несхожі, що й розмовляєте наче на двох різних мовах?

“Заборони і таємниці — от те, що доводиться долати у своєму житті будь-кому з нас. Особливо — якщо ти у тому примарному, невизначеному віці, який дорослі називають “підлітковим”.

Книгу презентують: Володимир Арєнєв, Леся Вороніна, Олександр Михед, Юрій Нікітінський.

Під час презентації відбудеться автографсесія та дискусія з авторами. А усі бажаючи зможуть придбати книгу.


Володимир Арєнєв — український письменник у стилях фентезі, наукової фантастики, дитячих казок; перекладач, редактор-упорядник. Видав 25 книжок, а також близько 200 публікацій у збірниках і періодиці. Лауреат міжнародної українсько-німецької премії імені Олеся Гончара (2001); призер Всеукраїнського конкурсу на кращий літературний твір для дітей та юнацтва «Книгуру» (сезон 2012-2013 рр.); володар премії «Нові горизонти» (2014). На «Євроконі» 2004 року в Болгарії визнаний кращим молодим автором України, а 2014 року в Ірландії — найкращим автором фантастичних книжок для дітей і підлітків.

Леся Вороніна – українська письменниця для дітей, найбільш відомими творами якої є іронічні дитячі детективи, об’єднані в серію “Суперагент 000”. Вороніна також є членом Спілки письменників України та Асоціації українських письменників.

Лауреат Всеукраїнської акції «Книжка року» (2004);  Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п’єс «Коронація слова» (2005);  Міжнародного літературного конкурсу «Дитячий Портал» (2006);  конкурсу «Книжка року  Бі-бі-сі» (2008);  Перша премія УІ Московського міжнародного конкурсу «Мистецтво книги» у номінації  «Книга для дітей та юнацтва» за книжку «Сни Ганса-Християна» (2009);

Перша премія Національного конкурсу «Краща книга України 2009», за книжку «Сни Ганса-Християна».

Олександр Михед – культуролог, літературознавець, куратор мистецьких проектів. Народився 1988 року. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Співробітник Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України. Автор численних публікацій у провідних українських ЗМІ (від «Дзеркала тижня» й «Кореспондента» до «Українського тижня» і «Сучасності») та виданнях Німеччини, Сербії, Польщі, Чехії. Вибрані есеї перекладалися англійською, польською, сербською, російською мовами. Автор художньої книги «АмнезіЯ».

Юрій Нікітінський – письменник, поет, журналіст. Вірші, оповідання, п’єси і казки Юрія Володимировича Нікітінського виходять в численних журналах України і Росії. Автор понад десяти книг для дітей. Відомий написанням і читанням творів для дорослих, особливо, циклом сценок «наташки». Пише російською та українською мовами.

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *