Новини

Pottermore про батьків Снейпа та Люпина: історії напівкровних родин

Чи можливе кохання між чарівником та маґелкою? На сайті  Pottermore з’явилися історії напівкровних родин чаклунів та маґлів. Багатовікові сутички унеможливлювали такі зв’язки, певний час навіть діяла міністерська заборона на змішаний шлюб. Але у  світі “Гаррі Поттера” нам відомо багато прикладів, від батьків Діна Томаса до батьків Волдеморта. Як розвивалися історії закоханих читайте в нашому перекладі українською.

 

Доркус та Бартоломей

Гадаєте, у вас був болісний розрив? Уявіть собі стосунки настільки катастрофічні, що довелося створити закон, аби це ніколи не повторилося. Цей прикрий випадок стався із Доркус Твелветріс та Бартоломеєм Бейрбоном. Подружжя стало таким катастрофічним, що призвело до прийняття закону про заборону на шлюб між чарівниками і не-магами на довгий, довгий, довгий час.

 

Айліна Принц та Тобіас Снейп

Ми небагато знаємо про походження Северуса Снейпа, але крихітний відблиск, що ми бачили, говорить про темну й сумну історію. Чоловік, що нарік себе “Напівкровним принцом” напевне пишався маґлівською кров’ю у своїх жилах, однак чи пишався він матір’ю і батьком геть інша історія.

У “Смертельних реліквіях” Гаррі багато дізнається про Снейпове дитинство і дружбу з його мамою, Лілі. Гаррі також дізнався, що Снейп мав сумне дитинство, мешкаючи на околиці маґлівського селища із батьками (один – із чарівними здібностями, інший маґл), які, здавалося, постійно сперечалися.

Коли Лілі Еванс запитує Северуса, чи його батько Тобіас, маґл, любить чари, його відповідь була коротка, але об’ємна: “Він взагалі нічого не любить”.

Лили_и_Северус_в_детстве

 

Лайєл Люпин на Гоуп Гавел 

Батьки Ремуса Люпина хороший приклад, що романтичні стосунки Маґл\Чарівник можуть спрацювати, та часом події все ускладнюють. Лайєл Люпин на Гоуп Гавел познайомилися коли Лайєл врятував Гоуп від Ховчика. Як схоже на Люпина!

Виявилося, це чудовий спосіб зрушити кригу для щасливого шлюбу, і в кінці-кінців у них народився спільний син Ремус.

Лайєл мав сутичку з вовкулакою Фенріром Ґрейбеком під час свого перебування в Міністерстві Магії. Ґрейбек помстився, вкусивши Ремуса і перетворивши його на вовкулаку, як виняток залишивши малому життя. Подружжя знало, що за клеймо тепер зв’язує стан сина, тож вони часто переїжджали з місця на місце, аби уникнути складних запитань. Врешті Ремус пішов до Гоґвортсу, де зустрів майбутніх найкращих друзів.

 

Містер та Місіс Томаси

Дін Томас — товариш і сусід по кімнаті Гаррі й Рона, певний час хлопець Джінні, але за кулісами Дін має темну історію, про яку навіть не здогадується.

Його виховали як маґла мама без чарівних здібностей, місіс Томас, та її другий чоловік, Дін ріс разом зі зведеними братами й сестрами. Однак історія першого чоловіка місіс Томас надзвичайно сумна.

На початку роботи над “Таємною кімнатою” і в замітках до режисера Кріса Коламбуса, Джоан Ролінґ дала зрозуміти, що в той час, коли мати Діна вважала, що його батько кинув їх, насправді це було не так. Містер Томас так і не сказав родині, хто він насправді, і його вбили смертежери, коли чоловік відмовився приєднуватися до прибічників Волдеморта.

Дін та його мама так і не дізналися, що його батько був не лише чарівником, а й надзвичайно сміливою людиною.

 

Меропа Ґонт і Том Редл

Історія стосунків Меропи Ґонт і Тома Редла старшого дають там суворий урок на тему випробовувань та нещасть у коханні й магії.

Пізнавши з самого дитинства образи  і злидні, Меропа Ґонт мала нещастя вирости в родині настільки одержимій своєю чистокровністю, що дозволялися лише закриті сімейні шлюби, аби вберегти чистоту роду. Вирісши, Меропа ледве чарувала через постійну жорстокість довкола, а згодом закохалася у місцевого хлопця — вродливого маґла Тома Редла.

Реакція її батька та брата була дуже мінливою, але згодом обох ув’язнили. Нарешті, звільнившись від оков її повного образ життя, Меропа почала відточувати свою магію. На жаль, після життєвого спустошення, спрямувала свої вміння не в тому напрямку: за допомогою магії вона змусила Тома покохати її.

“Роман” пари шокував все селище, подружжя вело відособлене життя і Меропа жила в нескінченному, та все ж блаженному протиріччі з бідним Томом у пастці під її чарами. Зрештою, Меропа завагітніла, і стурбована відьма вирішила спробувати відмінити закляття й подивитися, чи полюбить її Том знову сам.

Редл відразу відштовхнув її та втік, залишивши Меропу саму в безодні відчаю. Незабаром після народження сина, Тома Редла, жінка померла, в результаті хлопчик, народжений за таких похмурих обставин, дав нам одного з найтемніших чаклунів в історії. Що може бути гірше? У передчутті смерті Меропа загадала бажання, щоб її син виглядав так само, як і людина, яка її ніколи не любила.

 

Читайте також:
Ілюстрованого «Гаррі Поттера» видадуть українською

Поттеромани вшанували пам’ять Алана Рікмана: Лондон, Санкт-Петербург, Київ

Як добре ви знаєте Снейпа?

One thought on “Pottermore про батьків Снейпа та Люпина: історії напівкровних родин

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *