Де шукатиІншеПублікації

Джо Аберкромбі українською: де шукати

Джо Аберкромбі українською:
де шукати

Джо Аберкромбі — британський фантаст, автор фентезійних романів у жанрі ґрімдарк. Ґрімдарку властивий темний, брутальний, навіть аморальний тон у сюжеті та сетингу. Певним чином, це розідеалізація високого фентезі, зображення вигаданої історичної дійсності без прикрас і романтизації героїчних виправ.

І український читач вже має що почитати з ґрімдарку Аберкромбі.

Перший закон

Найвідоміша трилогія Джо Аберкромбі, видана повністю.

Зверніть увагу, що назва “Перший закон” застосовується як і до основної трилогії, так і до всієї серії.

Серія “Світ Першого закону” складається з трилогії “Перший закон”, трьох окремих романів, збірки оповідань та другої трилогії “Епоха божевілля” (Age of Madness). 

На лезі клинка (#1)

Видавництво: КСД
Переклад: Максим Бакалов

Війна між Союзом і варварами Півночі неминуча. Союзу загрожує король-самозванець Бетод, котрий зумів вогнем і мечем об’єднати північні племена, а з півдня не менша загроза йде від кровожерних гурків. І от у цей фатальний для держави час з’являється Перший з-поміж магів Баяз, котрого вже давно вважали мертвим. Намагаючись врятувати своє дітище — Союз, він збирає команду: мага Юлвея і північанина-дикуна Лоґена Дев’ятипалого, несамовиту рабиню Ферро і самозакоханого офіцера Джезаля. Ситуацію ускладнює ще й Інквізиція, очільник якої, архілектор Сульт, покладаючись на каліку-інквізитора Ґлокту і йому подібних, планує захопити владу.

Раніше ніж їх повісять (#2)

Видавництво: КСД
Переклад: Марія Пухлій
Електронна версія: є.

У Міддерланді настали темні часи. Триває війна між Союзом і королем-самозванцем Бетодом. Інквізитор Ґлокта отримує наказ за будь-яку ціну зберегти місто Дагоску та відтермінувати падіння анклаву. Але це майже неможливо.
Перший з-поміж магів Баяз разом з воїном Лоґеном Дев’ятипалим вирушає на край світу. Ця подорож — самогубство. Адже Баяз хоче знайти сховану там магічну зброю, що здатна зупинити будь-кого.
Світ опиняється на межі. І не вгадати, у який бік хитнеться маятник долі. Тоді, коли здавалося, що вже достеменно відомо, хто ворог, фортуна вдається до злої гри. І з’являються ті, на кого не чекав ніхто, — пожирачі, моторошні творіння похмурого пророка Калула…

Останній аргумент королів (#3)

Видавництво: КСД
Переклад: Марія Пухлій
Електронна версія: є.

Союз переживає непрості часи. Війна проти короля північан Бетода затяглася, країною шириться селянське повстання, а в столиці, Адуа, тривають вибори верховного короля Союзу.
Підкуп і шантаж — не єдині інструменти, до яких має вдатися очільник Ґлокта, щоб забезпечити перемогу архілектора Королівської Інквізиції. Та невдовзі у Ґлокти з’являється новий клопіт. З таємничої мандрівки на край світу повернувся Перший з-поміж магів Баяз, і в нього на оці є власний претендент на корону.
А тим часом нова загроза насуває на Міддерланд із Півдня. Легіони гурків йдуть, щоб поневолити Союз і насадити владу свого імператора. Є поміж них і пожирачі, лихі прислужники пророка Калула, які полюють на Першого з-поміж магів. Здолати таких суперників непросто, однак Баяз має план…

Видання наступних книжок зі світу “Перший закон” поки не планується.

Потрощене море

Янг-едалт трилогія.

Перша частина, “Пів короля”, здобула премію Locus у номінації “Найкращий янг-едалт”.

Пів короля (#1)

Видавництво: Nebo BookLab Publishing
Переклад: Олег Лесько.
Ілюстрації: Тарас Копанський.
Електронна версія: є.
Аудіокнига: є.

У світі жорстокості, війн та суворих богів немає місця для слабкості і тим більше для королевичів з однією рукою, які не можуть підняти свій щит.
Проте доля визначає все інакше — Ярві, молодий син короля, має зайняти батьківський трон, якого ніколи не хотів. Крізь біль, холод та вогонь він вирушає до своєї цілі — помститися за смерть батька і брата.
Чи може розум бути гострішим за меч там, де панує сила і сталь?

Друга частина, “Пів світу”, вийде у 2023 році у видавництві “Nebo BookLab Publishing”.

Додатково

Зустріч Джо Аберкромбі з українськими фанами

Інтерв’ю Джо Аберкромбі для українських фанів у рамках проєкту “Фантастичні talk(s)”.

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *