НовиниПублікації

Вийшов український переклад роману Сюзанни Кларк “Джонатан Стрейндж і м-р Норрелл”

Вийшов український переклад роману Сюзанни Кларк "Джонатан Стрейндж і м-р Норрелл"

“Джонатан Стрейндж і м-р Норрелл” британської письменниці Сюзанни Кларк — один із найяскравіших фентезійних романів сучасності. Вперше з’явився він у 2004 році й зачарував публіку об’ємною історією про відродження магії, підступних фейрі та Наполеонівські війни. Текст наслідує найкращі традиції британського роману, майстерно передає стиль Джейн Остін і Чарльза Діккенса. Твір здобув усі можливі відзнаки: “Г’юґо”, “Локус”, “Всесвітню премію фентезі”, “Міфопоетичну премію фентезі” і став справжньою подією в британській літературі. За словами Ніла Ґеймана, це чи не найкращий англійський фантастичний роман за останні 70 років. Наприкінці 2021 року нарешті й ми можемо відсвяткувати появу українського видання.

“Джоната Стрейнджа і м-ра Норрелла” видало видавництво “Рідна мова”. Переклад зробили Катерина і Анатолій Пітики та Богдан Стасюк за редакції Вікторії Назаренко.

Анотація:

1806 рік. Англія виснажена затяжною війною з Наполеоном.

Минуло багато століть, відколи маги пішли в небуття, ставши тільки спогадом з минулого. Проте один чарівник таки залишився – відлюдник м-р Норрелл, чия магія хвилює і бентежить усю країну. Переїхавши до Лондона, маг повертає до життя прекрасну жінку й прикликає примарний флот, щоб залякати французів.

Однак авторитету обачного, метушливого Норрелла кидає виклик поява іншого мага. Молодий, привабливий і зухвалий Джонатан Стрейндж – повна протилежність Норреллу. Так розпочинається небезпечна боротьба між двома великими магами, що затьмарює навіть війну між Англією та Францією. Їхня затятість і необачне звернення до темних мистецтв спричинять більше лиха, ніж вони самі здатні уявити.

Кількість сторінок: 904.

Нагадаємо, що в 2022 році з’являться також інші книжки Сюзанни Кларк: “Леді з Грейс-Адье та інші історії” та “Піранезі”.

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *