НовиниПублікації

Короткий вісник української фантастики (11.08.23)

Короткий вісник української фантастики (11.08.23)

Крапку у фінальному редагуванні другої частини “Всі мої ключі і Ґайя” поставлено! Нагадаємо, що “Ґайя” належить до всесвіту Наталії Матолінець про перероджених богів, до якого входять “Академія Аматерасу” і “Гессі”. Усі книжки можна читати окремо.

У видавництві “Темпора” вийде новий фантастичний гостросюжетний роман Владислава Івченка ​​”Імені Сковороди”, в якому Сковорода був мисливцем на чудовиськ.

Анотація:

Боєць тероборони міста Оклункова Олександр Одіссейович Вишня потрапляє під арешт після дивного інциденту зі стріляниною. З камери його приводять на розмову з незнайомими людьми у камуфляжі, які пропонують Сашкові вступити до лав Окремого мобільного загону ментального захисту. Так він стає бійцем, що займається пошуком і знищенням чудовиськ. Загін носить ім’я Григорія Савича Сковороди, який був першим відомим українським мисливцем за чудовиськами.

31 серпня завершується прийом фантастичних янг-едалт повістей на конкурсПочаток шляху” від ТО “ЛІТавиця”. За результатами конкурсу буде обрано 1-3 повісті, які надрукують у рамках серії “Generation Next української фантастики”.

Журнальна секція:

У Олега Сіліна вийшло друком науково-фантастичне оповідання в журналі “Universe” (№1, 2023). Це український науково-популярний журнал про космос, інновації та технології, який, окрім того, має і літературну секцію. Цей випуск був присвячений зорям, тож оповідання “Розумний термін” також спеціально написане під тему й оповідає про певну проблему, пов’язану із Сонцем.

З’явився новий безкоштовний зін, який називається “NONAME і розповідає про маловідомих або зовсім невідомих, але талановитих українських письменників. Перший випуск присвячено міфології і містить інтерв’ю з Танею Гуд, авторкою фентезійної диології “Поклик мавки” (поки самвидавної) та дитячої повісті “Незламне серце”.

Також цього року у видавництві “Ранок” вийде її нова книжка “Дім між трьох світів” із залученням української міфології та київських легенд. Там буде таємний орден, схований у центрі Києва, темні секрети, мольфари, нечисть і боги.

Також нагадуємо, що влітку з’явилися (чи от-от з’являться) два випуски уже відомих фензінів: другий випуск журналу про “темне” мистецтво “Бабай” і шостий випуск альманаху україномовної фантастики “Das ist fantastisch!” на тему Rubicon. Також чекаємо збірку “Українська містика” від фензіну “Підвал“.

Нагадування про новинки:

У липні вийшли такі фентезійні книжки: Ірина Грабовська Земля крилатих” (Vivat), Айя Нея “Норд. Вік Вовка. Том 1″ (БукБанда), Світлана Вертола “Лель” (Прометей).

У серпні чекаємо яскравий артбук “Український бестіарій” (MAL’OPUS) з візуальним переосмисленням істот з української міфології.

У вересні чекаємо чаклунське романтичне фентезі Наталії Довгопол “Витязь і Вірлиця” (Жорж), в якому переплітаються українська історія, міфи та стародавня магія, а також науково-фантастичний роман Наталки Ліщинської “Нагострені леза” (НК-Богдан).

Avatar photo

Оксана Пронько

Вона ж Росава. Адміністраторка, оглядачка.

Залишити відповідь

Увійти за допомогою: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *